Estat Islàmic volia atemptar a Catalunya el 2015

Un terrorista va intentar retenir una noia resident a Catalunya per fer un atac similar al de París

El terrorista volia retenir una noia catalana per fer un atemptat similar al de la sala Bataclan de París. | EFE

El grup terrorista va estar a punt d'atemptar a Catalunya durant el 2015, segons ha informat 'El Periódico'. El DAESH va intentar captar una noia perquè fes un atac similar al que, mesos més tard, va sacsejar París. Segons el mitjà, el terrorista va assegurar a la noia mitjançant converses per WhatsApp que s'havia «de matar els infidels», i va voler convèncer-la de «matar tanta gent com pogués». Tot això després d'intentar que la noia viatgés a Raqqa, a Síria, per casar-se amb ell, i fins i tot va enviar-li fotografies on apareixia amb 20.000 dòlars per motivar-la a viatjar.

«T'arribaran armes i tu et fiques on hi hagi aglomeracions i comences a matar gent a dojo, tothom a qui et trobis de cara», explica el terrorista en les converses difoses per 'El Periodico'. «Mata tot el que puguis matar». Per convèncer-la que actués a Catalunya en nom d'Estat Islàmic, l'anima a escoltar els discursos d'Abú Mohamed Al-Adnani, el líder i responsable d'Emni, la branca del grup terrorista per fer atacs a l'estranger, qui predica que han de «matar els infidels a Europa» igual que ells estan «matant musulmans aquí».

Davant les preguntes de la noia, el terrorista li assegura que «tindrà armes», i que l’únic que ha de fer és «matar tothom que pugui fins que la matin». Les converses mostren el 'modus operandi' de l’organització per captar persones al continent europeu i per fer atacs en altres països, ja que és el mateix model que es va seguir durant els atacs de París al novembre del 2015, en què van morir 137 persones en diferents tiroteigs a la capital francesa.

Les converses van ser interceptades per l'Àrea Central d'Informació Exterior dels Mossos d'Esquadra, que ja feia setmanes que investigaven el gihadista Abdeljalil Ait El Kaid, un marroquí resident a Alacant que va viatjar a Síria durant el 2014 i que, presumptament, va formar part del grup d'on van sortir els atacants de París i Brussel·les. Aquest fet explicaria perquè coneixia tan bé el 'modus operandi' que després es va utilitzar en els atacs d'altres ciutats europees.

Abdeljalil va ser detingut a Polònia només dinou dies després de mantenir aquesta conversa amb la noia catalana gràcies a aquesta investigació entre els Mossos i la Guàrdia Civil. En el moment en què va entrar a l'espai Schengen —espai de lliure circulació entre residents europeus—, va ser detingut. Tal com explica 'El Periódico', actualment es troba a presó a Espanya.


Comentaris

envia el comentari