Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge Agnes Klavina

L'estranya desaparició d'Agnese: les restes trobades dins d'una maleta a Màlaga

Podrien correspondre a la jove letona desapareguda el 2014

Després de la troballa de diverses restes òssies i una maleta per part d'un jardiner en una urbanització malaguenya, la Guàrdia Civil continua investigant aquest terrible crim.

Benahavís es quedava en xoc després de la troballa de Bartolo. Parlem d'un jardiner que trobava una calavera i diversos ossos que pertanyien al maluc i al pubis d'una dona d'entre 25 i 35 anys. Aquest home els va trobar dins de la finca on treballa. Després d'avisar la Guàrdia Civil, tan diversos agents com la Policia Científica i el forense, van recollir tot el que era útil per investigar aquest cas.

Al costat d'aquestes restes òssies van trobar una maleta vermella, que actualment s'està analitzant per criminalística per conèixer si realment el cadàver esquarterat va estar dins aquest objecte.

Troben restes òssies que podrien ser d'Agnese, una dona desapareguda fa 10 anys

A més, s'han analitzat els pals de fregar, la roba i dos discos d'una serra radial rovellats trobats a la zona. El jardiner creu que aquests discos de la serra radial poden haver estat dipositats després d'una obra. Fins i tot, els forenses no han vist compatible aquesta relació entre la radial i els ossos trobats, ja que no hi ha cap tipus de tall.

Foto d'una calavera i restes òssies
Troben restes òssies pertanyents a una dona a Màlaga | Mediaset

Aquesta urbanització de Benahavís, on el jardiner trobava les restes òssies, «era abans tota muntanya», explicava fa unes hores.

Ara com ara, se sap que els ossos corresponen a una persona jove, segons afirmen els experts. Un d'ells, Miguel Botella, catedràtic d'Antropologia Física, assegura que «els ossos parlen molt i amb l'esquelet complet es pot saber la causa de la mort».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Ens pot parlar fins i tot del tipus ètnic o els seus hàbits. Si hi ha mort violenta que afecta els ossos es veurà i qualsevol trauma és als ossos».

Els ossos trobats a Màlaga podrien correspondre a la letona Agnese Klavina

El cas és que la policia va començar a buscar ràpidament sobre un gran nombre de dones desaparegudes a la zona fa 10 anys. És la data que s'estudia en què s'hauria produït el crim. Una de les desaparegudes, Agnese Klavina, va desaparèixer després de sortir d'una discoteca a Puerto Banús el 2014.

Hi va haver dos acusats per aquella desaparició i, finalment, malgrat que van ser gravats per una càmera, no van ser condemnats. Només van rebre condemna per coaccions, el primer, Westley Capper, va ser condemnat a dos anys de presó i el segon, Ian Porter, a sis mesos.

Foto d'Agnese Klavina
Agnese Klavina va desaparèixer a Màlaga fa uns 10 anys | Xarxes Socials

Després d'aquella sentència, no es va poder aclarir el dubte d'on era Agnese Klavina. El jutge del cas va posar de manifest que en una càmera es veia un acusat portant una maleta vermella i abaixant el cap perquè la càmera no li graves.

No es descarten altres hipòtesis sobre la identitat de les restes òssies

Mentre es dilucida si les restes òssies corresponen a aquesta dona, el cas d'Amy Fitzpatrick, l'1 de gener del 2008 a Mijas, també ha estat investigat.

Això sí, amb les dades que hi ha sobre la taula, sembla que aquesta desaparició no té a veure amb aquest cas. Amy es va acomiadar de la seva amiga Ashley, després d'haver estat cuidant del seu germà, i mai no va arribar a casa.

Fotomuntatge d'una maleta i un cotxe de policia
La policia investiga la troballa de les restes òssies a Màlaga | Catalunya Diari

A més, com es va comentar en un primer moment, també hi ha altres casos que s'estan observant de prop. Per exemple, les desaparicions de Lourdes García a Roquetas de Mar o Ángeles Zurera a Còrdova.

Veurem com avancen aquestes indagacions que tant la Policia Nacional com la científica estan duent a terme en les darreres hores. Desitgen aclarir un succés que ha commocionat completament els habitants de la turística localitat malaguenya.