Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un pacient ingressat

L'estranya mort d'un pacient en un hospital de Màlaga: ho estan investigant

L'home es va llençar des de la finestra d'un sisè pis

Fa dies, un pacient que era a l'hospital es va llançar des d'un sisè pis. Va passar a l'Hospital Regional de Màlaga. L'home estava ingressat a la zona de cirurgia digestiva quan va decidir tirar-se per la finestra de la seva habitació. El pacient no va morir a l'acte, però va acabar morint poc temps després.

L'hospital estava en obres i la caiguda va ser una mica menor

El centre mèdic era en obres d'ampliació, cosa que va fer que hi hagués menys metres de caiguda, els equivalents a trobar-se en un tercer pis. Després de la caiguda, l'home va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives en estat molt greu.

El personal d'assistència va tenir dificultats per arribar a la zona on el pacient havia caigut. Van haver de sortir a la plataforma a través de les finestres per aconseguir rescatar-lo.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Des de l'Hospital Regional de Màlaga van expressar que «la direcció del centre analitza els fets». Així mateix, van confessar que lamentaven «profundament el que va passar» i van dir que estaven «a disposició de la família» del mort.

Finestres obertes arran de la pandèmia

Les finestres dels hospitals generalment sempre estan tancades. Als centres sanitaris hi ha ventilació centralitzada i hi ha tant calefacció com aire condicionat. Tot i això, després de la COVID-19 es poden obrir amb motiu de ventilar les habitacions.

Foto del llit d'un hospital
El pacient es va tirar per la finestra de l'habitació on estava ingressat | Arxiu

Cal destacar que, fins i tot amb el permís d'obrir les finestres, l'accés pel buit era complex. Però, això no va impedir que el pacient saltés a través seu.

Dades de suïcidi realment alarmants

A la província de Màlaga, una persona se suïcida cada dos dies, segons els registres dels anys passats. Són dades que escandalitzen perquè el percentatge de morts per suïcidi és realment elevat. I és que les xifres ronden les 200 persones cada any.

L'any 2021, un total de 187 persones es van llevar la vida. El 2020, les persones que es van suïcidar van ser algunes més, un total de 194. Després d'aquestes preocupants dades, Màlaga és la província d'Andalusia amb més morts per suïcidi. Aquest és el balanç, ja que l'any 2021 el nombre de morts per suïcidi va quadriplicar el dels morts per accidents de trànsit.

Alguns experts manifesten que «és un problema social greu, un fracàs de la societat que necessita mesures urgents». Aquests experts asseguren que les morts es podrien evitar si es busquessin solucions efectives. Expressen que cal «posar en marxa totes les accions i estratègies per prevenir les conductes suïcides».