IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi prediu que Salinas desapareixerà per culpa del canvi climàtic

La localitat asturiana es quedarà sota les aigües el 2100, segons el document

Imagen de la playa de Salinas (Castrillón)
Imatge de la platja de Salines (Castrillón) | Turismo de Asturias

 

La localitat asturiana de Salinas, que és una parròquia que forma part de Castrillón, està caracteritzada per la seva sortida al mar. No obstant això, el que en principi era una fortuna s'ha transformat en una amenaça per a l'existència d'aquest municipi. Un estudi considera que aquest desapareixerà l'any 2100 per culpa del canvi climàtic.

El document informatiu publicat per l'organització de científics Climate Central mostra l'abans i el després de les grans ciutats si el planeta segueix escalfant-se al ritme que ho està fent, a més d'ensenyar que pot succeir amb la pujada d'aigües. En aquest cas, el pronòstic per a la zona d'Avilés és dramàtic -gairebé tota la costa se submergirà-. Amb el mapa interactiu que recull 'La Nueva España', també es pot mostrar el canvi en altres ciutats.

Imagen del pronóstico para Salinas
Imatge del pronòstic per Salinas | Climate Central
 

La lluita contra el canvi climàtic i la contaminació


No és cap notícia que els efectes del canvi climàtic s'han començat a notar. Per exemple, aquesta tardor ha estat relativament més càlid que el d'anys anteriors. Ara ens enfrontem al problema que potser és el causant de la desaparició de les zones. A més, moltes ciutats tenen contaminació en l'aire, però només unes poques que han decidit activar mesures per resoldre el problema.


Comentaris

envia el comentari