ENQUESTA

馃搳 Creus que haurien de concedir als presos catalans el r猫gim de semillibertat?

Un estudi de la URV conclou que el consum de fruita seca millora la funci贸 sexual

Investigadors de la universitat tarragonina han demostrat que introduir en la dieta 60 grams de nous, avellanes i ametlles ajuda a augmentar el desig i l'orgasme
El consum de fruita seca millora la funci贸 sexual | Cedida

 

Investigadors de la Unitat de Nutrici贸 Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de l鈥橧nstitut d鈥橧nvestigaci贸 Sanit脿ria Pere i Virgili (IISPV), que formen part de la Xarxa CiberObn de l鈥橧nstitut Carles III, han demostrat que consumir 60 grams de fruita seca al dia millora la funci贸 sexual.

 

Aix铆 ho ha concl贸s el primer estudi d鈥檌ntervenci贸 nutricional amb participants sans i en edat reproductiva amb l鈥檕bjectiu de descobrir si existeix un efecte del consum regular de fruita seca en la funci贸 sexual. Aquesta an脿lisi s鈥檋a dissenyat dins del marc del projecte FERTINUTS, creat per a avaluar els efectes del consum regular de fruita seca sobre la qualitat del semen.

 

Aquest estudi s鈥檋a publicat en el n煤mero del passat mes de juny de la revista cient铆fica 'Nutrients'. El treball, ha estat realitzat per l鈥檌nvestigador post-doctoral Albert Salas-Huetos, actualment treballant en la University of Utah, en col路laboraci贸 amb la Unitat de Nutrici贸 Humana de la Universitat Rovira i Virgili i del CIBERobn liderat pel catedr脿tic de la URV Jordi Salas-Salvad贸.

 

Un estudi amb 83 participants

La prevalen莽a de disfunci贸 er猫ctil i sexual s鈥檋a establert en un 2% en homes menors de 40 anys, al voltant d鈥檜n 52% en homes de 40 i 70 anys i en m茅s d鈥檜n 85% en homes majors de 80. A m茅s, els factors de risc relacionats amb l鈥檈stil de vida que s鈥檃ssocien amb la disfunci贸 sexual i er猫ctil inclouen el tabaquisme, el consum excessiu d鈥檃lcohol, la falta d鈥檃ctivitat f铆sica, l鈥檈str猫s i les dietes no saludables.

 

Amb anterioritat, el mateix grup de recerca, ja havia descrit que el consum d'alguna fruita seca (nous, avellanes i ametlles), provocava una millora de la qualitat esperm脿tica, encara que no existien estudis que posessin de manifest el paper d鈥檃quests sobre la funci贸 sexual.

 

Els investigadors de la URV han concl貌s que el consum de fruita seca millora el desig sexual i la funci贸 org脿smica | Cedida

 

El present estudi es va desenvolupar sobre un total de 83 individus que seguien una dieta occidental, pobra en fruita i verdura i rica en greixos d鈥檕rigen animal. Els individus participants es van dividir en dos grups: un grup va mantenir la seva dieta habitual durant 14 setmanes, mentre que l鈥檃ltre va completar la seva dieta amb 60 grams diaris d鈥檜na mescla de nous, avellanes i ametlles. Cada individu va emplenar un q眉estionari de 15 preguntes sobre la funci贸 sexual, internacionalment validat, conegut com IIEF-15 a l鈥檌nici i al final del per铆ode d鈥檌ntervenci贸.

 

Els resultats obtinguts subratllen que l鈥檃dscripci贸 a una dieta occidental -no saludable- complementada amb nous, avellanes i ametlles pot ajudar a millorar el desig sexual i funci贸 org脿smica. Els investigadors tamb茅 apunten que es requereixen estudis amb m茅s participants per a confirmar aquests resultats i desxifrar els possibles mecanismes implicats en aquests beneficis.