rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ETA demana perdó a les víctimes pel dolor causat pel «llarg període de lluita armada»

La banda terrorista va anunciar la seva dissolució definitiva el pròxim mes de maig
Imatge d'arxiu de la banda terrorista ETA | Cedida

 

L'organització terrorista ETA ha demanat aquest divendres perdó a les seves víctimes per «llarg període de lluita armada». L'anunci arriba poc després que la banda basca anunciés la seva dissolució definitiva, prevista per al primer cap de setmana del pròxim més de maig. Ho ha comunicat en un escrit publicat aquesta matinada pels diaris 'Gara' i 'Berria'. 

 

«Volem mostrar respecte als morts, als ferits, i a les víctimes que ha causat ETA, en la mesura que han resultat damnificades pel conflicte», han expressat des de l'organització terrorista. «Ho sentim de veritat, a aquestes perdones i a les seves famílies els hi demanem perdó», ha dit ETA, que ha reconegut que «aquestes paraules no solucionen el que ha passat, ni mitigaran tant de dolor». L'organització es compromet també a la «superació definitiva de les conseqüències del conflicte i a la no repetició». 

Dissolució definitiva el mes vinent

Segons va avançar la televisió pública basca el passat dimecres, la banda terrorista es dissoldrà de manera definitiva durant un acte públic el primer cap de setmana de maig, possiblement els dies 5 i 6 del mencionat mes. Recordem que fa pràcticament un any l'organització terrorista va anunciar que entregava les armes a la «societat civil», i els darrers mesos han estat moltes les veus que han demanat que abandoni del tot la seva activitat. 

 

En aquest sentit, ETA el pròxim dilluns, 23 d'abril, diversos membres de la banda oferiran una roda de premsa amb integrants del Grup Internacional de Contacte (GIC) de l'advocat sud-africà Brian Currin, per concretar la seva decisió. Segons han indicat des de la banda armada, també participaran altres personalitats d'arreu del món, implicades en les negociacions que han tingut lloc el darrer any.