Eviten el suïcidi d'un menor català assetjat sexualment des de Guatemala

La col·laboració entre la policia espanyola, la guatemalenca i l'estatunidenca va permetre salvar el noi i detenir els assetjadors
Els assetjadors extorsionaven el menor perquè els els enviés imatges sexuals | Cedida

 

La policia espanyola, amb l’ajuda de la policia de Guatemala i la dels Estats Units, va poder evitar el suïcidi d’un menor resident a la demarcació de Barcelona que era assetjat sexualment a través d’internet. La col·laboració policial ha permès arrestar dos ciutadans de Guatemala, que des del seu país, assetjaven a desenes de nois i noies d’arreu del món.   

 

Els dos detinguts establien contacte amb els menors i un cop havien establert una relació de confiança amb ells, els demanaven imatges sexuals d'ells mateixos. Els assetjadors, amb el temps, exigien als joves que els enviessin fotografies més explícites, tant que un d’ells, la víctima resident a Barcelona, hauria pensat a suïcidar-se. 

La col·laboració policial va ser clau per evitar el suïcidi

La investigació va començar el mes de setembre de 2017, quan el Homeland Security Investigation dels Estats Units va detectar una sèrie de missatges on un menor, que estava sent assetjat sexualment, comentava la seva intenció de suïcidar-se. La policia nord-americana es va posar en contacte amb la policia de guatemalenca, ja que l’assetjador residia en el país centre-americà.

 

Els experts recomanen als pares vigilar l'accés a les xarxes socials i Internet dels menors | Cedida

 

La fiscalia d’aquest país va ser qui va alerta als membres del cos de ciberdelinqüència espanyol sobre el perill que imminent d'un possible suïcidi del menor resident a l'Estat. Ràpidament, els agents espanyols van poder identificar la víctima i van contactar amb la família. La seva mare va comentar que havia detectat un comportament estrany del seu fill però no pensava que la situació fos tan greu. 

Els assetjadors van actuar novament després d’escapar de la policia

El mateix dia que la policia espanyola evita la mort del noi, la fiscalia de Guatemala, un cop corroborats els fets, va determinar la detenció dels assetjadors, que després d'unes primeres informacions errònies, es van confirmar que eren dos. Aquests, però, van poder escapar en aquesta primera intervenció policial.

 

Els dos delinqüents van tornar a actuar de la mateixa manera, mesos després. Aquest cop, la família, que ja estava alertada, va denunciar els fets a la policia espanyola, que al mateix temps, en va informar la policia de Guatemala. Fa només deu dies, els dos assetjadors van poder ser arrestats, aquesta vegada sí, per la policia del seu país.