URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un excursionista, en estat crític, després de caure de 10 metres a La Garrotxa

L’home de 76 anys va precipitar-se per una de les escletxes de l'Euga, a la zona de la Freixeneda, a la Vall d’en Bas | Està ingressat a l’Hospital Trueta de Girona

L'excursionista ha caigut de 10 metres d'altura
L'excursionista ha caigut de 10 metres d'altura | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rescatat aquest dissabte 18 d’agost un excursionista que ha caigut durant la seva travessia d’uns 10 metres d’altura a la Vall d’en Bas, a la comarca de La Garrotxa, província de Girona. 

L’home, de 76 anys, ha resultat ferit de caràcter crític després de precipitar-se des d’una gran altura mentre estava fent una ruta per la zona de la Vall d’en Bas aquest dissabte al matí, concretament al voltant de les 11.30 hores. L’excursionista ha caigut per una de les escletxes de l'Euga, a la zona de la Freixeneda, segons informa el mitjà local ‘Diari de Girona’.

Crític en caure per una escletxa de 10 metres

Fins al lloc de l’accident s’hi ha traslladat els especialistes del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat, per tal de rescatar a l’excursionista de 76 anys ferit crític. L’home ha pogut ser estabilitzat i extret del fons de l’escletxa de 10 metres.

El ferit crític ha estat traslladat al Trueta de Girona en helicòpter
El ferit crític ha estat traslladat al Trueta de Girona en helicòpter | Bombers de la Generalitat

 

A causa de les seves ferides de caràcter crític, l’home ha estat traslladat en un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat fins a l’hospital Trueta de Girona.

Troben el cadàver d’un veí de Montagut i Oix

També a la comarca de La Garrotxa, el passat 27 de juliol es va trobar el cos sense vida d’un home de 54 anys que havia desaparegut a Montagut i Oix. L’home va desaparèixer la nit anterior i després d’una cerca per pistes forestals de Castellfollit de la Roca, Montagut i Oix i la Vall del Bac, finalment, es va trobar el seu cadàver a la serra de Pineda.

El cadàver del desaparegut estava a uns tres quilòmetres d’on estava estacionat el seu cotxe. Segons les informacions precisades pels familiars quan van denunciar la seva desaparició, l’home va sortir a córrer com feia habitualment, però no va tornar a casa.

El dispositiu de cerca estava integrat per nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i un gran grup de voluntaris. Primer es va trobar el cotxe del desaparegut i finalment, el cos sense vida de l’home de 54 anys desaparegut de Montagut i Oix, a una zona forestal de la serra de Pineda.


Comentaris

envia el comentari