ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

L’exdona del Chicle: «Evidentment crec que va ser ell»

Confessa que el seu marit li va demanar que digués «que havia sortit amb ell a robar gasoil», una cosa que «era mentida»

La exmujer de José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, Rosario Rodriguez, a su llegada a los juzgados.
Rosario Rodriguez, l'exdona de José Enrique Abuín Gey, alies el Chicle, arribant als jutjats | Catalunya Diari

Rosario Rodriguez, exdona del Chicle, qui es troba a la presó com a presumpte assassí de Diana Quer, ha declarat aquest dimecres davant del tribunal. «Des del primer moment li vaig exigir la veritat. Feia un any que li preguntava si tenia alguna cosa a veure» ha explicat, i tot i que ha confirmat que inicialment va creure's la versió de l'acusat, ara ja no. «Evidentment crec que sí que va ser ell» ha sentenciat. 

Rosario, qui inicialment també va ser investigada per la desaparició de Diana Quer, ha parlat tranquil·la a la primera declaració pública i ha respost a totes les preguntes. A més, ha explicat que en aquell moment no s'«imaginava» que ell «pogués arribar a fer això».

Ha confirmat que l'acusat va sortir sol aquella nit

En la seva declaració ha parlat sobre algunes de les seves intimitats amoroses i ha confirmat que 'El Chicle' acostumava a sortir de nit, «sempre amb roba fosca» al·legant que anava a robar gasoil. Tot i que ha explicat que va altres vegades havia vist garrafes de gasoil, no va ser així en aquella ocasió.

Quan el qui és l'únic acusat del cas va tenir coneixement sobre què l'estaven investigant, va demanar-li a Rosario que digués «que havia sortit amb ell a robar gasoil» aquella nit, una cosa que assegura era «mentida». I ha sentenciat: «Em va dir que digués que havia estat amb mi aquella nit perquè el volien culpar d'una cosa que no havia fet».

El Chicle
José Enrique Abuín Gey, alies 'El Chicle' ha negat que intentés raptar a la jove | Europa Press

L'exdona del Chicle ha respost a totes les preguntes del fiscal, i ha reconegut que va decidir dir «la veritat» quan va rebre una trucada dels pares d'Enrique Abuín, dient-li estaven sortint a la televisió casa seva i la seva filla. «En aquell moment em vaig enfadar i em vaig dir que se sabria la veritat» ha assegurat. 

A vegades «s'alterava una mica»

La nit que Diana Quer va desaparèixer, Enrique Abuín va sortir de casa dient que anava a robar gasoil, segons ha apuntat la seva exdona, qui també ha apuntat que va tornar al llarg de la nit i va dormir «perfectament», ja que van despertar junts.

Els dies següents, 'El Chicle' es va comportar amb normalitat. Rosario ha negat que tingués un comportament violent, tot i que a vegades «s'alterava una mica» durant les discussions. Un fet que també ha ratificat és que a l'acusat li agradava mantenir «el cotxe net» i, segons la testimoni, hi portava brides per «subjectar coses». No obstant això, no ha reconegut una brida similar a la qual es va trobar amb el cadàver de Diana Quer, que era «més llarga» que les que tenia el seu exmarit. 

Una de les preguntes que ha fet l'advocada defensora a l'exdona del Chicle ha estat relacionada amb la vida sexual de la parella. Rosario ha mantingut que en els últims anys «no era normal», tot i que l'acusat no era agressiu. Amb tot, ha confesssat que des d'aproximadament cinc anys abans del succés «no hi havia gaire relació». «Ell era conscient del fet que la nostra relació estava 'anant a pique'» assegura, i ha sentenciat: «en agost ja no estàvem bé.»

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari