rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un accident de trànsit deixa 2 ferits greus a la T-11 al Baix Camp

L'exparella d'Ana Julia Quezada declararà com a testimoni pel cas de Gabriel Cruz

El jutge ha citat a declarar deu persones en total
Imatge d'Ana Julia Quezada | GTRES

 

En total, deu persones estan citades a declarar com a testimonis al cas de l'assassinat del petit Gabriel Cruz. Una d'aquestes persones és l'exparella de l'autora del crim, Ana Julia Quezada. Així ho ha determinat el Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria a través del seu titular, Rafael Soriano.

 

Les jornades de declaracions estan previstes tant per aquest dimarts com pel pròxim dijous, durant un d'aquests dies serà quan l'anterior parella de l'assassina acudirà a prestar declaració com a testimoni. A més, també estan citats a declarar alguns familiars dels pares del menor i un agent de la Policia Local de la localitat d'Almeria on va tenir lloc el succés, Níjar.

 

Ana Julia va arribar a Almeria amb la seva exparella

S'ha de destacar que abans de viure a Almeria, Ana Julia residia amb la seva exparella a Burgos. Tots dos van conèixer Níjar, i més en concret la zona de Las Negras, on viu la família paterna de Gabriel Cruz, durant unes vacances. Poc després, l'any 2014, la dona i la seva parella van obrir un bar a un centre comercial de la zona i s'hi van traslladar a viure.

 

Ana Julia Quezada  | El Periódico Mediterráneo

 

Poc després la relació es va acabar. Va ser llavors quan Ana Julia va conèixer el pare de Gabriel i amb el temps van iniciar una relació sentimental. Tot i això, fonts properes a la investigació diuen que la relació no s'havia acabat de consolidar fins feia pocs mesos.

Ana Julia ha de pagar els costos de la recerca de Gabriel

El petit Gabriel va ser buscat per més de 5.000 persones durant dues setmanes, els dispositius de recerca van tenir uns costos i serà Ana Julia qui els hagi de pagar, segons ha determinat el jutge Rafael Soriano.

 

La quantitat que l'assassina Ana Julia haurà de pagar, pot superar el milió d'euros, ja que els costos són elevats. S'han de cobrir els sous de les persones que van treballar en la investigació així com el material que s'hi va destinar. Van ser en total 2.000 agents de les forces de seguretat, 3.000 voluntaris i 600 agents de l'Institut Armat.