Expedientat un policia per una puntada de peu a un home a Puigcerdà

L'agent va reduir un home d'edat avançada i presumiblement en estat d'embriaguesa

Imatge d'arxiu de la Policia Local de Puigcerdà
Imatge d'arxiu de la Policia Local de Puigcerdà | Cedida

Un agent del cos de la Policia Local de Puigcerdà ha estat expedientant per l’Ajuntament del municipi a causa del seu comportament contra un ciutadà durant el passat cap de setmana, per tal d’esbrinar què va passar.

Segons les imatges d’un vídeo que va córrer dilluns per les xarxes socials i que va ser eliminat al cap d’unes poques hores, un ciutadà, d’edat avançada i presumiblement en estat d’embriaguesa, es trobava a l’estació de tren de Puigcerdà, a la Cerdanya, quan un policia li va donar un cop de peu al pit amb l’objectiu de fer-lo caure a terra per poder reduir-lo.

L’Ajuntament de Puigcerdà va analitzar aquest vídeo i va decidir obrir un expedient informatiu amb l’objectiu d’estudiar les imatges, així com tots els fets previs i posteriors, i, a més, parlar amb els testimonis.

De manera paral·lela, el cas també serà investigat per la via judicial, seguint el protocol en aquest tipus de situacions. Segons va explicar Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, «es tracta d'unes imatges que a ningú agrada veure», a més a més ara hi ha «dos fronts oberts», amb la qual cosa va afegir que «un cop s'hagi acabat el procés, un cop tinguem la informació, es veurà quines decisions se'n deriven».

L’agent no tindria prou experiència

L’alcalde també va explicar que moments abans de l’agressió a l’home, l’agent s’estava allunyant d’ell i que, a més, el funcionari és interí i no té plaça fixa. Per tant, segons Joan Manel Serra, qui aviat agafarà l’acta que deixa vacant Raimon Ribas i serà el nou regidor d’Esquerra Republicana, va voler emfatitzar aquest punt i va voler analitzar, no només l’actuació de l’agent, sinó també la seva capacitat. És a dir, «si és una persona preparada o no».

Segons va explicar el futur regidor, «s'havia agafat a nivell d'urgència, i potser un policia amb més formació sap com actuar millor», per aquesta raó va assegurar que caldria incidir més en la persona que el va contractar i que aquesta pràctica és «força habitual» al municipi. A més, Serra també va considerar que, a priori, l’actuació de l’agent sembla desproporcionada, però caldrà esperar a veure com acaba aquesta investigació.


Comentaris

envia el comentari