URGENT

🔴 Els registres del coronavirus sumen 26 morts a Catalunya, 3 dels quals les darreres 24 hores

Expedienten un jutge de Tarragona després de dos mesos sense dictar cap sentència

Es tracta del titular del jutjat número 5, Manuel Arce
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona.
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit per unanimitat elevar al Promotor de l'Acció Disciplinària el cas del titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona —el Jutjat de Família—, Manuel Arce, perquè se li obri un expedient de caràcter laboral. Tot plegat, per la detectada inacció del jutge: fa més de dos mesos que no dicta cap sentència ni interlocutòria de mesures cautelars.

 

Cap sentència en dos mesos

Arce va arribar a Tarragona a principis del mes de juliol passat, després d'haver viscut situacions convulses en altres jutjats de l'Estat espanyol: ja ha estat sancionat laboralment en altres ocasions. Des de la seva arribada, el magistrat no ha dictat sentències ni cap interlocutòria amb mesures cautelars. Tenint en compte que tracta els casos de separacions i divorcis, la Sala de Govern creu que la situació «suposa una font segura de perjudicis a les parts a més d'afectar als molt exigents nivells de funcionalitat als quals ha de respondre un òrgan especialitzat en assumptes de família».

 

No utilitza eines informàtiques i carrega de feina extra els treballadors

Per si no n'hi havia prou, hi ha més queixes sobre la tasca del magistrat, que el fins ara president de l'Audiència Provincial, Javier Hernández, ha dut a la Sala de Govern després d'haver-se entrevistat amb personal funcionari del jutjat número 5. Segons els treballadors, el jutge no utilitza les eines informàtiques de què disposa el jutjat i encomana feina extra al personal que no els correspon realitzar.

 

Des de la Sala de Govern es valora aquesta darrera queixa com un agreujant important. «La referència al fet que el Sr. Magistrat no utilitza cap eina informàtica introdueix també un factor que permet pronosticar un agreujament de la situació avui analitzada», relaten en el seu acord. Amb tots aquests elements sobre la taula, la cúpula del TSJC aprova l'obertura d'un expedient al jutge Manuel Arce a causa de les faltes disciplinàries detectades.Comentaris

envia el comentari