IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un expert apunta a l'error d'un mecanisme o un esvaïment, entre les causes de l'accident del pilot

L'ex comandant de vol Javier del Campo ha repassat el cas

Accidente del Eurofighter en el que ha fallecido un piloto en Albacete
Accident de l'Eurofighter en el qual va morir el pilot a Albacete| Cedida

L'ex comandant de vol Javier del Campo creu que la fallada d'un mecanisme que només s'engega al moment de l'aterratge o un esvaïment del pilot són les causes més probables de l'accident de l'Eurofighter en el qual aquest dijous va perdre la vida el capità Borja Aybar. Segons ha repassat, en el cas del sinistre del caça que tornava de participar en la desfilada del 12 d'octubre cal analitzar tant la possible causa de l'accident com el motiu pel qual el pilot no va accionar el sistema de fuita de l'avió malgrat comptar amb un seient ejectable d'última generació, de marca Martin Baker.

Al seu judici, segons ha detallat en declaracions a RNE recollides per Europa Press, això pot explicar-se pel fet que el pilot sofrís un esvaïment en ple vol, la qual cosa també explicaria l'accident, o que es tractés d'una acció premeditada per controlar el lloc en el qual queia l'avió i evitar una tragèdia major. Un altre factor que va poder provocar el sinistre, segons del Campo, és la fallada d'algun dels sistemes que s'activen només en la fase d'aterratge. «Aquí hi ha uns mecanismes d'aproximació que no s'havien tocat fins a aquest moment», ha insistit.

Segons ha recordat, l'avió no explota en l'aire, sinó que xoca contra el terra d'una peça. «Té tot l'aspecte que és alguna cosa relacionada amb alguna maniobra molt relacionada amb l'última part del vol», ha insistit. En qualsevol cas, creu que l'Eurofighter és una aeronau segura amb un «índex baix» d'accidents malgrat que el d'aquest dijous ha estat el tercer accident d'aquest tipus de caça de l'Exèrcit de l'Aire a Espanya.


Comentaris

envia el comentari