IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La visita de la filla d''El Chicle' al seu pare a la presó és només «un detall més» per a ella, segons experts

Asseguren que amb 14 anys, la menor «ja no té edat per ser confosa» i pot creure «el que ella vulgui»

La dona i la filla de 'El Chicle' sortint de la presó després de la seva visita
La dona i la filla de 'El Chicle' sortint de la presó després de la seva visita | Imatge de: Faro de Vigo

José Enrique Abuín, àlies 'El Chicle', autor confés de l'assassinat de Diana Quer, porta empresonat des del passat 29 de desembre, quan va ser detingut per la desaparició de la jove. Actualment està en una cel·la d'aïllament a la presó de A Lama, on no havia rebut cap visita a part dels seus advocats, almenys fins fa uns dies.

Aquest cap de setmana, 'El Chicle' va rebre la visita de la seva dona Rosario Rodríguez i de la seva filla de 14 anys. Elles són les dues úniques familiars que l'han vist des de la seva detenció. El fet que la menor hagi anat també a la presó a veure el seu pare ha produït un gran debat sobre si la decisió de la mare ha estat la correcta o no.

Tot i això, alguns experts han assegurat que el fet que la filla de l'assassí confés hagi anat a veure'l a la presó no suposa cap mal per a ella, sobretot després del que ja ha passat.

Veure al seu pare «la pot calmar»

«La visita a la presó és un detall més dins de totes les vicissituds que va tenir; li donaria menys importància. És molt més important tota la trajectòria biogràfica que ella hagi tingut darrere», ha assegurat el psicòleg infantil Alejandro Torres.

A més, Torres ha assegurat que la visita al seu pare a la presó podria haver estat més positiva per a la menor: «Potser li va bé, perquè en tot el que ella sap i desconeix, veure el pare, parlar amb ell i preguntar-li li pot alleujar qualsevol qüestió personal».

«Amb el que està vivint, amb totes les informacions que llegeix o que li arriben dels seus diferents familiars, no se sap el que pot pensar», ha assegurat el psicòleg infantil, en la mateixa línia que altres experts, segons ha publicat 'La Nueva España'.

Per exemple, un psicòleg forense i primer Defensor del Menor explica: «Es tracta de la seva filla i no té la mateixa visió dels fets que nosaltres. No obstant això, els 14 anys és una edat que et permet tenir criteri, veure allò racional del cognitiu en el que sent. Una noia de 14 anys escolta, veu i valora. Ara, quan veu les notícies és quan intenta encaixar les idees».

'El Chicle' junto a su mujer y su hija
'El Chicle' amb la seva dona i la seva filla | Imatge de: El Progreso

La jove pot optar per diferents sortides al que està vivint segons els experts. Podria distanciar-se'n, simplement acceptar la situació o, fins i tot, arribar a perdonar-ho. De tota manera, tots coincideixen que no hi ha res dolent en què la jove de 14 anys vagi a veure el seu pare.

«La nena creurà el que vulgui creure, igual va anar aquesta vegada a veure-ho a presó i després ja no vol tornar. Ja no té edat per ser confosa», asseguren.


Comentaris

envia el comentari