Experts privats del cas de Diana Quer asseguren que tenen sospitosos però no els poden detenir

Han explicat que la policia no pot demostrar-ho i que per això no es produeixen les detencions

Iciar Iriondo, criminòloga encarregada de la recerca privada de la desaparició de Diana Quer —motivada per la mare de la desapareguda— ha parlat per 'DiarioVasco' i ha donat a conèixer diversos punts de la recerca policial que segurament no agradaran molt a la policia. «El cas va arribar al nostre despatx a través de l'associació SOS-Desapareguts. Comencem una recerca que en cap cas era paral·lela a la qual realitzaven els cossos i forces de seguretat de l'Estat, sinó com a suport», ha explicat la investigadora. La investigadora, que es va traslladar a Galícia per fer un estudi de la zona i analitzar la mobilitat geogràfica de Diana, ha assegurat que creuen que la desaparició pot obeir a una motivació sexual, ja sigui un atac puntual dels autors o saldar un deute que algú pogués tenir amb qualsevol membre de la família.

En aquesta línia, ha afirmat amb contundència que la policia ja compta amb diversos sospitosos encara que «el problema que tenen és que no ho poden demostrar». A més la investigadora assegura que els agents han malgastat el temps, un temps que és crucial quan desapareix algú. «S'ha perdut molt de temps investigant els repetidors i el trànsit dels mòbils. Crec que haurien d'haver d'aprofundir més en el treball de camp que a les tecnologies. Avui tots sabem que et poden localitzar a través dels mòbils. A més, la informació dels repetidors de telefonia tampoc és exacta», ha dit Iriondo.

Sobre el telèfon, una de les principals incògnites de la investigació, asseguren que tenen una teoria. Creuen que el telèfon se li va poder caure de les mans en el moment del segrest, que després els segrestadors el van deixar allí i que posteriorment algú aliè als fets el va intentar desbloquejar i, en saber de qui era, es va desfer d'ell per por.


Comentaris

envia el comentari