Fotomuntatge d'un carrer amb la foto del local incendiat a Madrid

Una explosió a un bar de Madrid deixa dos ferits greus: «han complert la seva amenaça»

La parella, de 19 i 23 anys, hauria provocat la deflagració del qual van sortir malparats

Dues persones han resultat ferides de gravetat a l'explosió d'un bar a l'avinguda La Peseta de Carabanchel, a Madrid. Els fets han passat cap a dos quarts de dues de la matinada. Els dos joves ferits, de 19 i 23 anys, són els presumptes responsables de la deflagració.

Eren dos quarts de dues de la matinada quan un veí alertava el 091 d'una explosió, seguida d'un incendi en un local. Els fets van tenir lloc al bar 'La Oficina', a la zona de La Peseta. Agents de policia i el SAMUR van desplaçar-se fins al local, devastat per les flames.

L'explosió havia estat provocada per una noia de 23 anys, d'origen colombià i nacionalitat espanyola, i el seu xicot, un espanyol de 19 anys. A terra van trobar la noia, amb la roba arrencada i la pell cremada. L'altre noi havia fugit deixant la seva parella ferida.

Van complir les seves amenaces

Segons van manifestar els veïns, dos encaputxats havien provocat la deflagració al local. La policia no va trigar a trobar l'altre jove, a la casa que comparteixen a la mateixa zona. La noia es va emportar la pitjor part, però ell també presentava ferides de gravetat i va necessitar ingrés hospitalari.

Bmber apagant el foc
Les flames han destrossat aquest bar de Carabanchel | CEDIDA

Tots dos tenen gran part del cos destrossat per les flames i segueixen ingressats a la unitat de cremats. El SAMUR va traslladar la noia intubada a la Unitat de Cremats de l'Hospital de La Paz, i el seu estat és molt greu. Ell va haver de ser sedat per al seu trasllat a la Fundació Jiménez Díaz.

La parella hauria provocat l'explosió de manera intencionada, després d'haver amenaçat diverses vegades la propietària. La noia colombiana té antecedents per baralla tumultuària i per amenaces. El seu xicot no té antecedents com a major d'edat, encara que es desconeix si va ser arrestat quan era menor.

Han quedat detinguts

El Cos de Bombers de Madrid ha controlat l'incendi i ha tallat la fuita de gas que va tenir lloc com a resultat. El bar estava tancat i no hi havia ningú a dins quan es va produir l'explosió. El local ha quedat completament calcinat i n'han hagut d'assegurar l'estructura.

Mentrestant, la policia ha obert una investigació per aclarir l'explosió intencionada a aquest local. Els dos presumptes responsables estan sota custòdia policial a l'hospital. Els testimonis asseguren haver vist sortir dues persones encaputxades després de l'explosió.

La propietària del local afectat ha confirmat que ha estat objecte d'amenaces per part d'aquestes persones. Tot i això, no ha transcendit el motiu de les mateixes ni la relació que vincula a tots tres. La policia científica va estar treballant sobre el terreny demanant proves per a la investigació.

▶️ Vídeo del dia

Parla el germà de la noia ferida

Telemadrid ha ofert en exclusiva la versió del germà de Daniela, la jove de 23 anys ferida a l'explosió. Ha confirmat que la seva germana està molt malament i és probable que no sobrevisqui: «Segons els cirurgians, pràcticament el 100% de les persones que arriben amb aquestes ferides no sobreviuen».

Tanmateix, deixa entre veure que l'accident podria haver estat provocat per la mateixa propietària del local, a qui ell coneix. «Yolanda ens va dir que tancaria el bar, perquè no podia més, i que el cremaria per cobrar l'assegurança», diu. També afirma que aquest bar ha estat objecte d'altres incidents greus.

La versió dels testimonis i la investigació policial en marxa semblen desmentir aquesta versió. Tot apunta que els dos joves ferits haurien provocat l'explosió, complint així les seves amenaces. Així mateix, el succés ha causat una gran impressió entre els veïns del barri madrileny.