Un cotxe i un agent de la Policia Nacional

Explosió d'una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid

La policia ha activat el protocol antiterrorista i ha acordonat el perímetre de la zona | Un treballador ha resultat ferit lleu

Ensurt a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid. Un treballador ha resultat ferit per una deflagració mentre manipulava una carta a l'ambaixada, segons han indicat fonts policials. La Policia Nacional ha rebut un avís cap a les 13.00 hores que l'alertava per una deflagració a l'ambaixada.

L'explosió s'ha produït quan el treballador manipulava una carta. Segons les mateixes fonts, el treballador estaria ferit lleu i hauria anat a un centre hospitalari pel seu propi peu. La Policia Nacional està investigant els fets, amb participació de la policia científica i la Brigada Provincial d'Informació.

Com que Ucraïna es troba en ple conflicte armat amb Rússia, no es descarta que sigui un atemptat terrorista. La Policia Nacional ha activat el protocol antiterrorista i ha pres totes les precaucions necessàries. L'ambaixada, per part seva, encara no ha confirmat el succés ni s'ha manifestat.

Un treballador, ferit

El que se sap per ara de l'incident és que un empleat ha rebut un sobre amb un artefacte explosiu. Hauria patit ferides de lleu consideració, així que a priori l'artefacte no portava gaire càrrega explosiva. La policia, en tractar-se de l'ambaixada d'Ucraïna, ha activat el protocol antiterrorista.

Com a mesura de prevenció, els agents han acordonat la zona on s'ubica la seu diplomàtica. L'Ambaixada d'Ucraïna a Espanya es troba al número 52 de la Ronda Abubilla de Madrid, on ha tingut lloc l'explosió. Fins allà s'han desplaçat diversos efectius dels Tedax.

La zona, cèntrica, ha estat acordonada

La unitat de la policia especialitzada en la desactivació d'explosius es troba al lloc davant la possible aparició de nous artefactes. Altres unitats policials s'han desplegat sobre el terreny. L'ambaixada ucraïnesa no ha volgut fer declaracions sobre això.

Ucraïna va entrar en conflicte amb Rússia el 23 de febrer de 2022, i des de llavors es troba com a principal focus de tensió. Les seus diplomàtiques russa i ucraïnesa han estat objecte d'amenaces per possibles atacs d'aquest tipus. Per això la principal hipòtesi per ara és un atemptat terrorista.