ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Caçat a Platja d'Aro un expolicia rus acusat de liderar una banda de narcos

La Guàrdia Civil ha arribat fins ell seguint als seus familiars, que el visitaven des de Rússia | Les autoritats d'aquest país van desarticular la banda però ell es va poder escapar

 

La Guàrdia Civil ha detingut a Platja d'Aro un expolicia rus de 29 anys buscat per les autoritats judicials d'aquest país acusat d'introduir grans quantitats de cocaïna a Rússia. L'operació Bykov ha permès detenir l'home que, segons la policia russa, liderava una organització criminal dedicada a la introducció i distribució d'estupefaents a gran escala. Durant la investigació, la policia va detectar més de 35 quilos de cocaïna dissolta en ampolles de rom procedents de la República Dominicana a l'aeroport de Sant Petersburg.

 

La Guàrdia Civil va rebre una sol·licitud de col·laboració de l'enllaç del Ministeri de l'Interior rus a Espanya per localitzar i detenir l'home de 29 anys. Després de poder desmantellar la banda criminal a Rússia, aquest exagent de la policia es va poder escapar i es va acabar instal·lant a Catalunya.

 

Els familiars que el visitaven, van portar la policia fins a l'amagatall de l'home

Quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'aquests fets, va assumir la investigació l'Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO), centrant-la inicialment en l'entorn més íntim de l'home, fins i tot el seu cercle familiar. Ràpidament es va poder constatar que alguns d'ells viatjaven regularment a Barcelona, ​​fet que va fer pensar als policies que era per visitar a l'home que buscaven. Agents de la Guàrdia Civil de Catalunya van iniciar un exhaustiu seguiment durant diversos mesos a aquestes persones que viatjaven a Barcelona, ​​fins que finalment ells mateixos els van portar fins al domicili que feia servir l'home fugit a Platja d'Aro, a la comarca de Baix Empordà.

 

Amb el domicili gironí sota el punt de mira de la Guàrdia Civil, els agents van fer-hi vigilàncies durant dies fins que van veure sortir un home que tenia els mateixos trets físics que l'home en cerca i captura per les autoritats russes. Quan agents de l'UCO van poder-lo identificar, l'home portava un passaport falsificat a nom d'un ciutadà ucraïnès, però igualment se'l va poder detenir. V.B., les inicials que s'han fet públiques de l'home que s'ha detingut, va ser traslladat al Jutjat Central d'Instrucció 4 de l'Audiència Nacional espanyola. Després d'interrogar-lo, s'ha decretat el seu ingrés a presó a l'espera de ser extradit a Rússia.