Un exprofessor de la UB demanava a les alumnes anar sense calces a classe

Més polèmica amb Jordi Borrell, després que la Fiscalia el comencés a investigar pels tuits homòfobs contra Miquel Iceta
Jordi Borrell, l'exprofessor de la UB | Cedida

 

Jordi Hernández Borrell era, fins fa uns dies, professor de Fisicoquímica, Nanociència i Nanotecnologia, en la Facultat de Farmàcia de la UB. Un perfil que no hauria de ser notícia, si no fos perquè s'ha vist involucrat en una sèrie d'escàndols en les últimes setmanes, els quals l'han obligat a dimitir i demanar disculpes de manera pública per les seves actuacions.

 

Entre els problemes que l'envolten, es troba el d'una exalumna, Laia Gállego, qui assegura que l'exprofessor la va assetjar durant la seva etapa d'estudiant a la Universitat de Barcelona. Mitjançant unes publicacions a Twitter, explicava que, a les noies, «ens deia que ens asseguéssim a primera fila, vinguéssim amb mini falda i, si veníem sense calces, millor».

 

La mateixa estudiant va explicar que, en el seu cas, la va advertir que només l'aprovaria per la via de «la corrupció», pel que, després de suspendre l'assignatura, es va canviar de grup i va anar amb una altra professora. Va ser des d'aquell moment, explica, que els seus resultats acadèmics van millorar, situació que considera que és culpa d'Hernández Borrell i les seves actuacions.

Les polèmiques a Twitter

Missatge de Jordi Hernández Borrell | Twitter

 

Abans d'aparèixer les paraules de l'exalumna, l'acadèmic es va convertir en protagonista per uns tuits homòfobs contra el líder del PSC, Miquel Iceta. Després d'una primera publicació, que va passar desapercebuda, on deia que el «memofranquisme» era format pels «constitucionalistes», on hi havia «la guapa de l'Iceta», va publicar un segon missatge que va tenir el ressò esperat.

 

Missatge de Jordi Hernández Borrell | Twitter

 

En ell, va definir el secretari general del partit català com «un ignorant i un demagog», a més de considerar que té «els esfínters dilatats» i que és «repugnant». L'escrit va arribar fins a la Fiscalia, que ha començat les investigacions sobre Hernández Borrell, qui s'ha vist obligat a demanar disculpes públicament i a dimitir del seu càrrec com a professor de la UB.