Memorial Atemptats Rambla

Decisió dràstica de la Policia Nacional amb els joves paquistanesos que van danyar el memorial del 17-A

Els tres ingresaran a un CIE a l'espera de ser expulsats

La Policia Nacional ha iniciat els tràmits per expulsar els tres joves pakistanesos que van danyar el memorial  dels atemptats de la Rambla de Barcelona l'agost de 2017, tapant amb ciment part de la inscripció en àrab. 

En un principi, la Guàrdia Urbana havia identificat a quatre individus com a autors de l'atac. Finalment, només tres d'ells van ser  investigats per dos delictes, un de danys i l'altre d'odi. Un d'ells va quedar en llibertat i els altres dos a disposició del Cos Nacional de Policia perquè no duien documentació.

Finalment, van ser acusats també per una infracció de la Llei d'Estrangeria. S'espera que ingressin al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca mentre es tanca el seu expedient d'expulsió. 

Ofensa contra la llengua àrab 

Els fets van tenir lloc aquest dilluns 9 de desembre. Va ser llavors quan els joves d’origen pakistanès van ficar ciment a sobre de la inscripció de la placa del memorial dels atemptats del 17-A. En concret van ocultar la frase que està escrita en àrab al·legant que «les lletres àrabs no es poden trepitjar».

El missatge contra el qual van atemptar forma part de la placa de bronze de dotze metres de llargària on en català, castellà, àrab i anglès es pot llegir:  «Barcelona, que la pau et cobreixi, oh! Ciutat de pau». 

També et pot interessar...