IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Expulsen una mare que alletava al seu nadó en una piscina municipal a Tarragona

Els fets van tenir lloc a les instal·lacions del barri de Sant Pere i Sant Pau | El socorrista responsable va al·legar «motius d'higiene» per «convidar la dona» a marxar

Imatge d'arxiu d'un nadó.
Imatge d'arxiu d'un nadó | TarragonaDigital

 

Polèmica a la piscina municipal del pavelló de Sant Pere i Sant Pau. El diari Més Tarragona recull, en la seva edició d'aquest dijous 10 de gener, una història, com a mínim, polèmica. Una usuària de la piscina municipal d'aquest barri tarragoní ha fet públic que el socorrista de la instal·lació la va convidar a abandonar la piscina quan la va veure alletant al seu nadó mentre estava asseguda a la vorera de la piscina.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La usuària, que s'identifica com Laia Saifz, ha explicat que va anar a la piscina amb els meus fills de quatre i dos anys, així com la més petita, d'11 mesos. Saifz es va asseure a la vorera de la piscina amb la nena mentre vigilava el nen. Van canviar el socorrista i el nou responsable de la seguretat dels usuaris la va veure donat el pit a la nena i li va indicar que no es podia menjar ni beure al recinte de la piscina i que, per fer-ho, que anés als vestuaris.

En aquest punt, l'Ajuntament de Tarragona ha puntualitzat que «el socorrista va parlar amb la usuària per oferir-li diferents alternatives properes a la piscina perquè pogués donar el pit i mantenir la vigilància envers els seus fills. La prohibició de no menjar i beure a l'interior de les piscines per qüestions sanitàries no inclou l'alletament matern». 

Així mateix, els responsables municipals del patronat d'Esports han deixat clar que «en cap moment es volia prohibir o evitar que la dona pogués donar el pit. La normativa de les instal·lacions del patronat no prohibeixen, en cap cas, la lactància materna a l'interior dels recintes».

Al·leguen mesures d'higiene

La història no ha acabat aquí. Saifz li ha demanat al socorrista els motius pels quals havia d'abandonar la piscina i aquest li ha respost que era per mesures d'higiene. Laia Saifz s'ha confessat impactada per la resposta del socorrista. La mare també ha explicat que en sortir es va trobar amb el socorrista parlant amb el recepcionista. El recepcionista li va explicar a Saifz que eren les normes del recinte, insistint en el fet que no es podia ni menjar ni beure a la piscina. El recepcionista li va oferir la saleta dels socorristes per tal que la mare no hagués d'abandonar les instal·lacions públiques.

Laia Saifz ha afegit, també, que ha presentat una reclamació pel tracte rebut però no ha rebut còpia d'aquesta. Així mateix, la mare dels tres menors ha volgut deixar constància que no entén quines mesures d'higiene incompleix donant el pit.


Comentaris

envia el comentari