Quatre metges en un quiròfan realitzant una operació

Extreuen una bola de cabell de set quilos de l'estómac d'una adolescent índia

Els metges pensaven que la jove tenia un tumor, després que presentés un quadre de forts dolors abdominals

Metges indis han extret una bola de cabell de set quilos de l'estómac d'una adolescent de 17 anys. La jove, de nom Sweety Kumari i diagnosticada de la síndrome de Rapunzel, hauria menjat durant anys el seu propi cabell, arribant a posar en perill la seva pròpia vida. El doctor Sahu, encarregat de realitzar l'operació, ha assegurat a mitjans locals que és l'acumulació de cabell més gran que havia vist en un estómac en 40 anys de professió.

L'adolescent va presentar un fort dolor abdominal i va ser sotmesa a una prova d'ultrasò que va revelar la presència d'un cos estrany a l'estómac. En un primer moment, els galens van pensar que la jove patia un tumor estomacal, però quan van entrar a quiròfan per fer l'operació, que va durar unes sis hores, van trobar que el que provocava el malestar a la noia era una gran bola de cabell de set quilos de pes.

Segons van explicar els metges que van operar la nena, l'acumulació de cabell a l'estómac de l'adolescent hauria estat provocada per la tricofàgia, una enfermat vinculada a la síndrome de Rapunzel, que provoca que qui la pateix es mengi compulsivament el seu propi cabell.

No és la primera vegada

El de Sweety Kumari no és l'únic cas que s'han trobat els metges indis en els darrers mesos, ja que tot i ser un fet excepcional es donen casos de manera regular. En aquest sentit, a principis del passat mes de març, doctors hindús van extreure una bola de cabell de tres quilos de l'estómac d'una jove de 15 anys. Els fets van tenir lloc a l'estat d'Uttar Pradesh. 

En aquest mateix estat indi, l'agost de 2019 es va operar una nena que presentava la mateixa simptomatologia. En aquest cas es va extreure una bola de cabell d'1,5 quilos. L'Índia, però, no és l'únic país que pateix casos d'aquest tipus. En aquest sentit, a la Xina s'han registrat prop d'una desena de casos similars en els darrers anys.