Els Mossos alerten d’estafes de falsos revisors del gas a l'àrea de Barcelona

Els delinqüents acostumen a escollir persones d'edat avançada que viuen soles

Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han alertat de la presència de falsos revisors de gas que es dediquen a fer estafes i robatoris en domicilis de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquests delinqüents acostumen a escollir persones d'edat avançada que viuen soles per simular fer una revisió de les instal·lacions, que no és necessària, i cobrar-los un elevat preu. A sobre, aprofitant els moments de distracció dels propietaris dels habitatges, roben objectes de valor com joies i diners en efectiu que pugui haver-hi a l'immoble.

Cinc falsos revisors del gas ja han estat detinguts

El passat 19 de juliol, CatalunyaDiari.cat informava que els Mossos d'Esquadra havien detingut cinc homes, dos de nacionalitat peruana, un de colombiana, un d’equatoriana i un de nacionalitat espanyola d’edats compreses entre els 26 i els 42 anys que formaven part d’una banda especialitzada en robar a gent gran fent-se passar per revisors i operaris del gas i de la llum.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), que és la unitat que va portar el cas, els va imputar delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència a interior de domicili, furts, estafes i, a un d’ells, de receptació –comprar productes que saps que provenen de robatoris o furts–. Les detencions es van fer el passat 11 de juliol i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs a tots cinc.

El seu 'modus operandi'

Els detinguts trucaven prèviament per telèfon a la víctima, habitualment d’edat avançada, per concertar una cita amb el pretext de fer una revisió. D’aquesta manera tenien accés al domicili i un cop a dins distreien la víctima i aprofitaven per robar-li diners i joies. Si la víctima s’adonava del furt i intentava impedir-ho, utilitzaven la violència per aconseguir el seu objectiu.

Al mateix temps, amb el pretext de fer una devolució d’un import cobrat erròniament, els detinguts enganyaven la víctima per aconseguir el PIN de la targeta o de la llibreta bancària i els la robaven per posteriorment fer reintegraments en caixers de les quantitats més elevades possibles. Un cop obtingut el botí, els detinguts venien les joies al propietari d’una joieria que els donava suport i que també va ser detingut com a investigat per un delicte de receptació. Comprar productes robats, sabent que són robats, és un delicte. 


Comentaris

envia el comentari