La falta de proves contra 'El Rubio' obliga a arxivar, provisionalment, el cas de Yéremi Vargas

La família s'ha vist molt afectada per la mort de Gabriel Cruz

Yéremi Vargas
Imatge d'arxiu de Yéremi Vargas. | CatalunyaDiari.cat

L'Audiència de Las Palmas va anunciar aquest passat dimarts, 13 de març, que la causa oberta pel cas Yéremi Vargas contra Antonio Ojeda, conegut com ‘El Rubio’ ha hagut de ser arxivada després de no tenir suficients indicis que incriminin al sospitós en la desaparició del nen. 

Així doncs, es confirma el sobreseïment provisional del cas, ratificant així la decisió que ja va prendre l'any passat el Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Bartolomé de Tirajana, on es duu a terme la recerca de la desaparició del llavors menor.

El principal i únic sospitós 

Les últimes notícies que es tenen de la desaparició de Yéremi Vargas apunten com a únic sospitós el conegut com 'El Rubio', Antonio Ojeda. I és que alguns companys de cel·la van atestar que l'havien sentit donar detalls sobre el que li va passar a Yéremi, quan Ojeda estava a la presó preventiva per l'agressió sexual a un altre menor.

Antonio Ojeda, acusado del asesinato de Yeremi Vargas.

Imatge d'arxiu d'Antonio Ojeda. | Youtube

Ara l'Audiència de Las Palmas assegura que «no existeix cap indici de la participació d'Antonio Ojeda ni de cap altra persona en la desaparició investigada». No obstant això, no es descarta «continuar la instrucció», en cas que la Guàrdia Civil aconsegueixi indicis que incriminin al sospitós.

La mare de Yéremi el vol tornar a buscar 

Després que s'hagi trobat el cos sense vida del petit Gabriel, la família de Yéremi Vargas, desaparegut des de fa 11 anys a Canàries, s'ha vist molt afectada. Tant és així que la seva mare ha assegurat que vol tornar a buscar al seu fill, així ho afirmava l'actual parella de la mare del nen: «La meva dona s'ha enfonsat aquest cap de setmana. Vol tornar a buscar a Yéremi».

Ithaisa Suárez, la madre de Yéremi, con una fotografía de su hijo
Imatge d'arxiu d'Ithaisa Suárez, la mare de Yéremi. | Cedida

Assegura a més que ja s'han posat en contacte amb familiars i amics per tornar a pentinar el barranc de Tirajana, zona pròxima on va desaparèixer el nen, dissabte que ve 17 de març per buscar qualsevol pista que pogués haver-se passat per alt. «Volem veure si podem trobar una patilla de les ulleres, un tros de roba, el què sigui», ha apuntat.

La família de Yéremi Vargas no té notícies del parador del menor des del passat 10 de març de 2007, quan va desaparèixer després de sortir a jugar a un solar prop de la seva casa. Des de llavors, la Guàrdia Civil va seguir tot tipus de pistes, però sense èxit.


Comentaris

envia el comentari