ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La família del petit Gabriel contínua «destrossada» i segueix sense poder «despertar del xoc»

També han volgut agrair totes les mostres d'afecte que han rebut des de «qualsevol part d'Espanya i del món»

Imagen de archivo del pequeño Gabriel.
Imatge d'arxiu del petit Gabriel. | Antena 3

Els familiars del petit Gabriel Cruz, que va ser assassinat per la parella del seu pare, Ana Julia Quezada, han assegurat que segueixen estant «destrossats» i segueix sense poder «despertar del xoc» que ha suposat la mort del petit.

 

En declaracions als mitjans de comunicació, Rocío Muñoz, portaveu de la família en qüestió, ha relatat durant una concentració contra la derogació de la presó permanent revisable a Almeria que «hem de despertar perquè encara no hem despertat del xoc, de la gent, de tot el món».

 

A més, ha volgut afegir que «amb l'ajuda dels millors segurament tirarem endavant. Tot sigui pel petit, que, encara que no sigui aquí, el tenim present». D'altra forma, també ha parlat sobre les mostres d'estima que ha rebut la família des de «qualsevol part d'Espanya i del món».

«Ens estan arribant cartes de Regne Unit, d'Argentina, de milions de llocs; cada dia rebem almenys 80 o 90», ha explicat la mateixa portaveu de la família, qui també ha agraït a tots els que diàriament es traslladen al punt en el qual s'ha celebrat la concentració, una balena de mosaics que oculta les restes d'un cetaci real i que ara és un improvisat altar per al petit Gabriel.

 

Imagen de los recuerdos depositados en La Ballena de Almería
Imatge dels records dipositats a 'La Balena' d'Almeria. | CatalunyaDiari

 

Gabriel tindrà un emotiu símbol a Almeria

D'altra banda, ha volgut destacar la «il·lusió» que té la família davant la notícia que l'Ajuntament d'Almeria posarà a un espai de la ciutat el nom del petit assassinat.

 

Ha explicat que «Il·lusió clar que ens fa, que Gabriel tingui un símbol aquí a Almeria amb el que a ell li agradava la platja, els peixos, les balenes, jo crec que aquest seria el lloc idoni perquè Gabriel tingués alguna cosa. El que ells decideixin, això és Àngel i Patrícia amb l'alcalde, que se senten i parlin tranquil·lament».

 

Concretament, el regidor de la capital, Ramón Fernández-Pacheco, ha participat en aquesta convocatòria i ha revelat que han estat «moltíssimes les persones que s'han posat en contacte directe» amb ell a través de les xarxes socials i altres mitjans per proposar aquestes ubicacions.

«El passeig Marítim, està la balena al final de la Rambla, la font dels Peixos, el Parc de les Famílies, una altra sèrie de parcs de la localitat», ha narrat l'alcalde, qui defensa que l'important és que «Gabriel tingui el seu espai i que els d'Almeria puguin recordar-ho com ell es mereix».

 

Cal assenyalar que també ha defensat que han de ser els pares del petit els que triïn el lloc que «millor ho representa, per la qual cosa quan arribi el moment, de manera tranquil·la i asserena ells seran els que ho triïn, decidiran on aquesta ciutat recordarà per sempre a Gabriel».

 

Imagen de archivo de Ana Julia Quezada.
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada. | RTVE

 

La presó permanent revisable

Sobre la presó permanent revisable, ha explicat que «tots els estudis demoscòpics el que diuen, en general, és que estan a favor que no es derogui» encara que han demanat que no es relacioni amb el cas del petit.

 

«Ha tingut la immensa desgràcia de passar el que li ha passat coincidint amb un debat al Congrés. Insisteixo, crec que no cal barrejar una cosa amb l'altra», ha acabat puntualitzant. El secretari general del PP a Almeria, Javier A. García, ha mantingut que «es tracta de dues coses diferents que no cal barrejar», encara que ha defensat la vigència i constitucionalitat de la presó permanent revisable.


Comentaris

envia el comentari