Fotomuntatge d'Esther López i el seu pare Miguel

La família d'Esther López ja no s'està de res i assenyala una persona

La família d'Esther López creu que hi ha moltes pistes que assenyalen la mateixa persona

La família d'Esther López vol que s'aclareixi com més aviat millor aquest estrany succés. I per això cal trobar un responsable. Totes les mirades estan posades ara sobre la mateixa persona.

Es tracta d'Òscar, l'amic que la va acompanyar la nit de la desaparició i que no s'ha mostrat massa col·laboratiu a la investigació. L'advocat de la família es mostra «optimista», en declaracions a El Español.

Creu que aviat es podria aclarir el cas d'Esther. «No podem dir que està resolt i tenim un autor, però pràcticament», afirma Guillermo Ruiz. Sosté que «no hi ha dubte que tenim una persona amb responsabilitat directa dels fets».

Està «segur» que va participar en la desaparició de la víctima, «i al posterior homicidi, amb gairebé tota seguretat», afegeix el lletrat. Són molts detalls en contra del principal sospitós.

A l'informe exhaustiu signat per quatre metges es «determina que la mort va ser per hipotèrmia». Pel que fa a l'impacte d'un cotxe contra el cos, adverteix que «no va ser mortal». Destaca que «tenim molta informació, els seus desplaçaments... molt. Cal esperar, però tenim molt», afirma amb seguretat.

Muntatge foto Esther López
Esther López va passar les últimes hores amb vida amb el seu amic Óscar | Catalunya Diari

Segons la seva opinió, Óscar difícilment «aconseguirà alliberar-se'n». Haurà d'enfrontar-se a un «judici», pendent que la Guàrdia Civil aporti les proves que falten.

Respecte al relat que va oferir el principal sospitós aquest dilluns, «la versió és la mateixa, no ha canviat en res». El lletrat explica que «les seves respostes davant de la jutgessa són les mateixes tota l'estona». Respon a la majoria de preguntes amb un «no ho sé, no me'n recordo».

Van voler saber els motius pels quals aquella nit el mòbil d'Esther López i el seu van ser localitzats al mateix punt. Per què s'havien desconnectat alhora i van seguir un recorregut molt semblant. Ell va dir que «no pot ser i que estava a casa», apunta l'advocat.

Van comprovar com Óscar ratificava la versió que va oferir a la Guàrdia Civil, «no canvia gens». Insisteix que va deixar la víctima en un paratge pròxim al restaurant La Maña, a Traspinedo, aquella matinada a les 2.45.

Quan se l'interroga per les dades aportades pels geolocalitzadors i els dispositius tecnològics, no és capaç de donar una resposta. «Que no ho sap i que no ho entén», explica el lletrat.

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar és el principal sospitós de la mort d'Esther | CatalunyaDiari

La declaració feta aquest dilluns pel principal sospitós no implica cap canvi en el procés. Això sí, adverteixen que hi ha detalls secrets que «només coneix la jutgessa. Per això ha decidit no aixecar encara el secret de sumari».

Aclarir el cas d'Esther López depèn d'Óscar

Óscar va ser l'última persona que va veure amb vida Esther López. Després de tot el que va aportar ahir a la seva declaració davant la magistrada, «no es modifica la posició d'aquest home com a investigat». Expliquen que «té molt, molt a explicar, perquè hi ha indicis sobre ell».

L'advocat de la família es mostra optimista malgrat les darreres decisions de la jutgessa. No va creure convenient la presó ni que tampoc no passés tres dies detingut per evitar la destrucció de proves.

Recalquen que ha de donar moltes explicacions. Sobretot «què ha fet amb el cotxe i què passa amb l'ADN del seu maleter», assenyala Guillermo Ruiz Blay.

Tant la família d'Esther López com els investigadors assenyalen a la mateixa direcció. Les proves que tenen posen al punt de mira a Óscar, l'última persona que la va veure amb vida.