Fotomuntatge d'Esther López i el seu pare Miguel

La família d'Esther López rep un revés inesperat

L'entorn d'Esther López ha conegut una dada dura

La mort d'Esther López continua tenint en tensió a tot el país. El motiu és que encara no hi ha cap detingut pels fets, encara que els investigadors segueixen treballant per descobrir-ho. I si la tristesa és enorme per a la família, ara se'ls suma una nova pena: no hi ha proves contra el principal sospitós.

Des de fa setmanes, Óscar, l'última persona que va veure amb vida a la jove, està al punt de mira. Però malgrat tot, segons s'ha dit a El programa de AR, no hi ha proves concloents contra ell.

El cas d'Esther López suma un revés

La jove val·lisoletana va ser trobada morta en una cuneta el 5 de febrer passat, després de més de 20 dies desapareguda. Des de llavors s'ha investigat a fons per conèixer com va morir i qui n'és el responsable de la seva mort. Sembla que ja tenen clar la manera en què va perdre la vida, però segueixen sense trobar la identitat del culpable.

Totes les mirades es van posar a l'Óscar, el seu amic, que aquests dies llançava un comunicat demanant respecte, presumpció d'innocència i informació veraç. Es va sospitar d'ell perquè es va contradir en la seva declaració i es va rumorejar que hi podria haver proves que l'inculparen.

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar és assenyalat com el principal sospitós de la mort d'Esther López | CatalunyaDiari

Tot i això, avui s'ha donat una informació que suposa un dur revés per a la família d'Esther. En concret, ha estat el periodista Israel López qui ha parlat d'això a El programa de AR. I és que ha dit que «Avui Óscar és un investigat més, no hi ha proves contra ell».

«Hi ha una sèrie d'indicis que ens poden fer pensar en diferents hipòtesis del que va poder passar, però són hipòtesis. Avui ell és tan innocent com les persones que estem assegudes en aquesta taula perquè no hi ha res que ho incrimini de manera directa. Això és així».

Això sí, ha explicat que «s'estan analitzant les presumptes restes d'ADN i sang que es van trobar al cotxe i a casa seva. Però aquest va apuntar una quarta persona que també podria tenir alguna cosa a veure».

De la mateixa manera, ha afegit: «La investigació és impecable i, de vegades, els successos triguen a resoldre's».

La investigació de la mort d'Esther López segueix el seu curs

En canvi, Dani Montero ha intervingut per puntualitzar que no es descarti completament a Óscar. Ha dit: «Els indicis de criminalitat tenen una escala, però no podem oblidar que la declaració que ha donat ell al jutjat és incompatible amb algunes coses que hi ha a la causa».

«Significa que està implicat directament a la nit que Esther va morir? No. És veritat que no hi ha una prova que mostri que això sigui així, però no podem negar que hi ha qüestions que no concorden».

Muntatge foto Esther López
Encara que no hi ha proves contra Óscar, sí que existeix algun indici, segons Dani Montero | Catalunya Diari

A això ha afegit que «la Guàrdia Civil i el Jutjat tenen la idea completa de com la noia va morir, perquè ho explica l'autòpsia. El que passa és que cal entendre com s'escriuen determinats documents jurídics». És més, ha arribat a deixar una cosa clara i és que «el secret de sumari és secret sobre determinades diligències».

D'aquesta manera, s'ha exposat el punt en què es troba el cas de López, en què s'està esperant nous resultats de proves. Resultats que podrien donar més llum sobre els fets i que podrien assenyalar el culpable.