Muntatge fotogràfic dels pares de Marta del Castillo i la seva filla.

Els pares de Marta del Castillo donen al «Cuco» la pitjor notícia possible

La família de Marta del Castillo demanarà un acarament entre Miguel Carcaño i Javier García, possibles implicats en la seva mort

Males notícies per a Javier García Marín després de la petició dels pares de Marta del Castillo. Han sol·licitat que Miguel Carcaño sigui traslladat a Sevilla perquè comparegui presencialment al judici al «Cuco», i a la seva mare, Rosalía García.

Es tracta de la causa en relació amb el crim de Marta del Castillo per un delicte de fals testimoni dels esmentats anteriorment. Així, la intenció dels pares de la jove assassinada és que es pugui celebrar un acarament entre Carcaño i el jove que va ser condemnat per l'encobriment del crim.

L'advocada Inmaculada Torres, representant legal dels pares de Marta, ha emès un escrit al jutjat Penal número 7. Un judici fixat per al pròxim 26 de maig, en què demana que el que declara Carcaño s'exposi en seu judicial i no per videoconferència.

Els pares de Marta del Castillo donen la pitjor notícia possible a un dels acusats

La lletrada sosté que Carcaño va col·locar el jove al domicili de Lleó XIII la nit del 24 de gener de 2009, quan va tenir lloc el crim de Marta del Castillo.

Unes paraules que contradiuen el relat de Javier en declarar al judici els adults, l'octubre del 2011.

Els pares de Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo estan desesperats per trobar el cos de la filla. | Europa Press 

«Amb la finalitat que aquests enregistraments puguin ser reproduïts durant la declaració de Carcaño, aquesta part considera fonamental que la declaració es practiqui en seu judicial i no per videoconferència. No només perquè se li puguin exhibir els enregistraments esmentats, sinó per si de la seva declaració es poguessin derivar altres proves que Sa Senyoria estimés pertinents».

«Com la pràctica d'un acarament amb l'encausat García Marín. Amb la finalitat d'esbrinar la veritat material dels fets, confrontant el que diuen i observant les reaccions de cadascun davant les respostes del un altre», exposa l'acusació particular.

Demanen que hi hagi un acarament entre Miguel Carcaño i el «Cuco»

Per tant, Inmaculada Torres creu «necessari» que la declaració de Carcaño tingui lloc al jutjat. «Tenint en compte les dificultats que comportaria la reproducció del vídeo o un possible acarament, si Sa Senyoria ho estimés necessari», assevera.

Fa una setmana, el jutjat va fixar com seran les sis sessions que s'han marcat per celebrar aquest judici. Un judici en què Javier i la seva mare s'enfronten a una pena d'entre vuit mesos i dos anys de presó.

Muntatge fotogràfic de «El Cuco» i el pare de Marta del Castillo.
El pare de Marta del Castillo vol un acarament entre Miguel Carcaño i el «Cuco». | CatalunyaDiari 

A partir del 26 de maig, es preveu que parlin fins a 13 testimonis i la declaració de Miguel Carcaño s'ha fixat per al 31 de maig. Per això, el jutjat ha pres la decisió de «lliurar les oportunes cèdules de citació» perquè tinguin lloc les compareixences.

El primer dia es duran a terme les qüestions prèvies que puguin posar sobre la taula totes les parts i hi haurà una declaració dels acusats. El 27 de maig declararan els primers testimonis, com són els pares de Marta del Castillo. També el cambrer del bar La Portada, el suposat infiltrat al voltant de la família del «Cuco».

Marta del Castillo i el pis de Lleó XIII

També declararà el matrimoni que va estar amb els pares del 'Cuco' en aquell bar. El cas és que l'advocada de la família va deixar clar al 'Diario de Sevilla', que el «Cuco» ha de saber qui estava al pis de Lleó XIII. Què va passar allà, què es va trobar i on van portar Marta després del crim.

Marta del Castillo
El Cuco haurà de declarar per fals testimoni en el cas Marta del Castillo. | Cedida 

A la tercera sessió del judici, Miguel Carcaño i diversos amics que van veure el «Cuco» la tarda del 24 de gener del 2009 declararan al jutjat. A més, també ho farà l'advocat Fernando de Pablo, que va defensar-lo en el procediment de menors que va acabar amb la seva condemna per encobriment.

Finalment, el 2 de juny està previst que declarin els pèrits de la Policia Científica que van analitzar els enregistraments fets pel teòric infiltrat. En aquests enregistraments es van acreditar que no estaven manipulades. Així mateix, es reproduiran els vídeos i CD sol·licitats per l'acusació particular.