J. R. y Mónica Marcos

La família de Mónica, assassinada per la seva parella, trenca el silenci

«Ens sentim acompanyats per tota la ciutat», asseguren els familiars de Mónica Marcos

La família de Mònica Marcos Piñeiro, fornera de 52 anys assassinada a la Corunya dimecres passat presumptament per la seva parella, ha parlat. «Agraïm molt el suport de tots els veïns i ens sentim molt ajudats per tota la ciutat», afirmen.

Després de les contínues mostres d'afecte que han rebut des que es va conèixer la notícia, la família s'ha posat en contacte amb 'La Voz de Galicia'. Han volgut expressar els seus sentiments amb unes paraules molt emotives. 

Durant la conversa amb el diari, han demanat respecte per poder suportar el millor possible aquesta pèrdua. També han volgut enviar un missatge d'unitat «per acabar amb la xacra social de la violència masclista per sempre».

A més, han agraït i donen suport a la marxa organitzada per l'Associació de Veïns de Sant Cristovo das Viñas el dijous, a les 19:30 hores. Un homenatge a Mònica Marcos per denunciar la violència masclista. «Però, evidentment, no hi anirem, ja que no tenim les forces suficients per fer-ho», han sostingut.

L'esmentada marxa solidària començarà a la plaça de la Palloza i acabarà davant de l'ajuntament, a la plaça de María Pita. Des d'allà es llegirà un comunicat per tots els presents. «A més, tenim previst concentrar-nos tots els dijous davant del forn per exigir que s'endureixin les penes contra els agressors», va anunciar María José Castelo, presidenta de l'entitat veïnal.

«El barri d'O Birloque segueix commocionat i continuem rebent missatges perquè els traslladem a la família. Els mateixos veïns ens animen a emprendre iniciatives perquè Mònica no quedi en l'oblit», va afirmar.

«No ens ho creiem. Ens ha trencat el cor a tots. El barri continuarà realitzant homenatges fins que el suposat assassí pagui pel que va fer o fins que la família ens digui quin és el moment de parar», es lamentava.

El barri d'O Birloque intenta recuperar la normalitat

El barri corunyès d'O Birloque desitja tornar a la normalitat uns dies més tard del tràgic succés. De fet, el forn on treballava Mónica va tornar a obrir el cap de setmana.

«Gràcies pel teu somriure, el teu afecte i els teus panets, no ens ho creiem, la teva veu segueix parlant-me, els teus ulls segueixen mirant-me, el teu pa continua alimentant. Continues present», són algunes de les frases que es poden llegir a les parets del forn.

Així mateix, es poden veure nombrosos rams de flors dins del forn. A l'interior del local, l'ambient de respecte entre els clients de Mónica és màxim. Era molt estimada pels veïns, que sempre van destacar la seva alegria i positivitat davant els problemes de la vida.

El cas es podria allargar un any fins al judici

L'advocat de la família, Guillermo Mosquera Vicente, va advertir que el cas podria allargar-se com a mínim un any fins que es posi la data per al judici. Tant l'acusació particular com la Fiscalia tenen previst acusar José Ramón Guerreiro d'un delicte d'homicidi amb premeditació i traïdoria. La pena de presó podria arribar als 25 anys.

El suposat agressor va atacar Mónica Marcos per l'esquena, va deixar l'arma del crim en un mitjó i va fugir. Les càmeres de seguretat van verificar la seva presència a l'aeroport corunyès i a Barajas. Va utilitzar la seva targeta de crèdit per pagar i presentar el DNI a l'hotel on es va allotjar a Madrid.