Una família demanda l'Hospital Sant Joan de Reus per recuperar una placenta

El centre la considera un «residu»

Aparcar al pàrquing de l'Hospital Sant Joan de Reus costarà un màxim de 4 euros
La família ha demandat a l'Hospital Sant Joan de Reus | Cedida

Recuperar la placenta on s'ha gestat la seva filla durant nou mesos. Aquest és l'objectiu d'en Marcel i la Guadalupe, una parella de Mont-roig del Camp que tenen obert un procés judicial contra l'Hospital Sant Joan de Reus, després de demandar-los el passat 26 d'abril, segons informa Canal Reus. Pel centre hospitalari reusenc, la placenta és considerada un 'simple residu', però des de fa un temps, és molt més que un òrgan per moltes famílies. 

Volien fer un ritual amb la placenta

El Marcel, pare de la família, explica que van presentar tots els papers a l'Hospital Sant Joan de Reus per poder aconseguir l'òrgan on havia crescut la seva filla, però «el metge va dir que això no era possible», ja que ho consideren un residu. 

Per la família de Mont-roig del Camp, en declaracions a la televisió reusenca, era molt important aconseguir la placenta per poder fer un ritual, que consistia a enterrar-la i plantar un arbre. Tanmateix, hi ha altres motius pel qual sol·liciten aquest òrgan, ja que hi ha famílies que decideixen conservar-lo, per ingerir-lo o congelar-lo.

Per aquest motiu, molts hospitals han realitzat un canvi de normativa per facilitar els tràmits i poder aconseguir la placenta, però el Sant Joan de Reus, no ho ha fet.

placenta
Una família de Mont-roig del Camp reclama la placenta de la seva filla | Cedida

 

Més d'una demanda per aquest motiu

A més de la família formada per la Guadalupe i el Marcel, n'hi ha d'altres que han demandat l'Hospital Sant Joan de Reus per aquest tema i, segons Canal Reus, els lletrats que porten aquest cas, també hi hauria una altra família en procés judicial contra el centre reusenc.


Comentaris

envia el comentari