La família d'un dels nadons morts per un perillós bacteri denuncia haver rebut informes contradictoris

La seva versió es contraposa amb la del centre hospitalari, que assegura que només els en va entregar un | Afortunadament, quatre dels nadons que estaven aïllats han començat a patir millores

La família d'un dels nadons morts pel bacteri mortal denuncia haver rebut informes contradictoris | CatalunyaDiari.cat

Segueixen creixent les incògnites al voltant del cas del bacteri 'Klebsiella pneumoniae', que ha infectat un total de deu nadons prematurs a l'Hospital Vall d'Hebron i que ha provocat la mort de dos d'ells. Ara, la família d'una de les víctimes mortals ha denunciat haver rebut dos informes mèdics contradictoris, si bé des del centre hospitalari apunten que tan sols van entregar-ne un. Ho recull el mitjà 'Crónica Global'.

Versions contradictòries dels familiars i l’Hospital

Fonts properes a la família del nadó mort han fet patent que, després que la nena patís una fallida multiorgànica provocada per una sèpsia i morís, els familiars van demanar dos informes mèdics. En aquest sentit, el mitjà citat anteriorment ha explicat que aquests documents serien contradictoris i apuntarien a causes diferents de la mort.

En canvi, des de Vall d'Hebron asseguren que, quan un pacient mor, els familiars de la víctima poden sol·licitar un informe sobre aquesta qüestió. A banda d’això, també han fet patent que els mateixos familiars poden demanar l’historial mèdic del pacient, però insisteixen en el fet que ells només han fet entrega d’un informe.

La petita va morir a conseqüència del bacteri

Klebsiella pneumoniae
La petita va morir a causa dels efectes del bacteri ‘Klebsiella pneumoniae’, | Cedida

En aquest sentit, els documents de la família fan patent que la petita va morir a causa dels efectes del bacteri ‘Klebsiella pneumoniae’, el qual li va provocar una infecció intestinal i una sèpsia que van resultar fatals.

Tal com ha explicat el doctor Jesus García, expresident de la Societat Espanyola de Pediatria Social, el gran perill d’aquests casos cau en el poc desenvolupament que presenta el sistema immunològic dels nounats. A més, ha fet patent que «en edats tan primerenques, cada pacient reacciona diferent del tractament precoç».

Milloren quatre dels nadons aïllats

Afortunadament, fa una estona s’ha fet públic que quatre dels nadons que havien resultat infectats i que es trobaven en situació d’aïllament a l’hospital barceloní, han patit una millora significativa al llarg de les últimes hores, un fet que disminueix les possibilitats que els nounats acabin desenvolupant alguna infecció.

Amb tot, els petits segueixen aïllats com a mesura preventiva, i mentre que dos d’ells estan en una zona de prealta, els altres dos resten ingressats a una zona de semicrítics. Però la bona notícia no acaba aquí, i és que la resta de bebès que també havien patit els efectes del bacteri, no presenten cap classe de símptoma

 


Comentaris

envia el comentari