Una família ocupa un xalet de luxe en un dels barris més exclusiu de Girona

Els veïns reconeixen que no han generat problemes, però tenen por a un possible efecte contagi

Imatge exterior de l'impressionant xalet que una família va ocupar el més de març a Girona
Imatge exterior de l'impressionant xalet que una família va ocupar el mes de març a Girona | cedida

Des de fora, les vistes són impressionants, però ningú diria que aquest espectacular xalet de 794 metres quadrats del barri de Palau de Girona amaga un secret que preocupa els seus veïns. L'immoble, construït en una parcel·la de més de 3.000 metres quadrats i situat al número 29 del carrer de Can Triola, és un dels més selectes i més cars de tota la capital catalana, amb unes magnífiques vistes a les Gavarres. El preu no es queda curt, i és que està valorat en 1.575.000 d'euros. 

El que passa és que les persones que hi viuen no són milionaris, sinó una família okupa d'origen sud-americà, que es va instal·lar durant el mes de març. Si bé no han generat problemes a la resta de propietaris de la zona, sí que han aixecat força preocupació pel possible efecte contagi de l'ocupació. A més, també sorprèn que hagin escollit una de les zones més selectes de la ciutat de Girona per instal·lar-se. 

Les autoritats coneixen el cas, però no poden actuar

Des de fora, segons explica el 'Diari de Girona', ja es veu clarament que els ocupants s'han «endollat» a la llum. Enmig del carrer, un policia municipal apunta la matrícula d'un cotxe estacionat sense cap ocupant al seu interior. Es tracta d'un vehicle propietat dels okupes, que la policia ha detectat que no porta assegurança per a tercers. El carrer està força apartat, envoltat de grans extensions de camp i amb cases que disposen de grans parcel·les enjardinades. 

Propietats on el metre quadrat supera amb facilitat els 2.500 metres quadrats. Per tant, és poc probable que la policia decideixi muntar un control policial en una zona com aquesta, on amb prou feines passen cotxes. En aquest sentit, l'agent dona a entendre que les autoritats saben el cas de la família okupa gràcies a l'avís veïnal, però que sense un llarg procés judicial no poden actuar. 

L'immoble disposa de més de 790 metres quadrats, construïts sobre una parcel·la de 3.000
L'immoble disposa de més de 790 metres quadrats, construïts sobre una parcel·la de 3.000 | cedida

 

La resta de propietaris de la zona no amaguen la seva indignació, tot i que reconeixen que els okupes no han donat problemes. «Són sud-americans, una família amb nens petits, gent tranquil·la que no genera problemes al barri, cap 'merder' ni festa, només l'entorn familiar. El que sí que ens preocupa és que l'assumpte pugui contagiar-se a altres propietats buides», comenta un veí. 

Un altre, en canvi, titlla la situació d'«increïble», i lamenta que «ningú els diu res». «És com si tots anéssim i ocupéssim el xalet que volguéssim, i no haguéssim de pagar hipoteques i treballar tot el que treballem per aconseguir-ho». 

Un immoble de luxe amb tot tipus de serveis

L'immoble en qüestió està situat en una de les zones més exclusives de la capital catalana, un barri selecte com és el Palau, cosa que sorprèn encara més. La propietat va ser embargada pel Banc Sabadell l'any 2012, i disposa d'un aparcament amb capacitat per a vuit cotxes, una sala-menjador presidida per un forn de llenya i amb cuina, un celler amb rebost i una impressionant sala amb piscina interior i jacuzzi climatitzats.

El xalet compta, entre altres, amb un gran aparcament, un celler amb rebost i una sala amb piscina interior i jacuzzi climatitzats
El xalet compta, entre altres, amb un gran aparcament, un celler amb rebost i una sala amb piscina interior i jacuzzi climatitzats | cedida

 

Tot això, a banda de la zona de fintes i la sauna, més de vuit habitacions, i una pista de pàdel a la zona de darrere. Per increïble que sembli, el cas d'aquesta ocupació no és únic, sinó que cada vegada és més habitual que s'ocupin immobles de luxe buits com aquest al nostre país. 


Comentaris

envia el comentari