rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les famílies dels menors acusats de violar un altre de 9 anys a Jaén neguen l'agressió

Els quatre menors viuen amb les seves àvies
Imatge de l'escola on va tenir lloc l'agressió sexual. | El Español

 

El passat 2 de febrer coneixíem la notícia que un nen de 9 anys hauria sigut víctima d'una presumpta violació grupal per part de 4 companys de l'escola. El jove va haver de ser traslladat a l'hospital San Juan de la Cruz, on es va confirmar que les lesions que presentava podrien coincidir amb les d'una violació amb penetració

 

Cal recordar, però, que els presumptes agressors són considerats inimputables per la Fiscalia de Menors, ja que aquesta són menors de 14 anys, i, per tant, el cas ha estat arxivat.

Sense una infància «normal»

L'alcalde del municipi andalús, José Luís Agea, reconeixia en una entrevista a 'El Español' que aquest incident representa una «desgràcia» per un poble «acostumat que no passi res». Tanmateix, va dir que l'ambient en què viuen els nens no és el millor.

 

«És cert, aquests nens no han tingut una infància normalitzada», reconeix l'alcalde, afegint que «jo aquí no puc entrar». No obstant això, és probable que un entorn nociu i enverinat hagi propiciat aquest tipus d'actituds, les quals van acabar amb una agressió sexual per part de quatre joves —tres germans i un cosí— cap a un nen de 9 anys.

 

Imatge de l'escola on es van produir els fets. | El Español

Els tres germans són orfes

Recordem que els menors d'ètnia gitana han estat expulsats del col·legi durant 29 dies, el que suposa que no hi podran tornar fins al 22 de març. Durant aquest temps, es quedaran a casa de les seves àvies. I és que els tres germans, dos de 13 anys i un de 9, no tenen pares, després que el seu pare els abandonés i la seva mare morís a conseqüència d'un càncer. 

 

Així doncs, la seva àvia materna, el seu padrastre i la germana d'aquest seran els encarregats de la seva cura durant aquest període. La tieta dels joves i mare d'un dels quatre presumptes acusats, assegura que ells no han comès l'agressió, i confia en la paraula dels seus nebots, els quals ho «han negat tot». En aquest sentit, va afegir que «no han violat a ningú, ni tan sols pegat o insultat», explicant una versió molt allunyada de la informada oficialment.

Imatge de Chilluévar, a Jaén | Cedida

 

D'altra banda, el quart nen, d'11 anys i cosí dels altres tres germans, també està a càrrec de la seva àvia, ja que la seva mare viu a Reus, a Tarragona, i el seu pare el va abandonar. No obstant això, la família del jove tampoc creu que «hagi violat a ningú». «Creiem que és innocent. Si ell no ha fet això, la taca serà per a tota la vida, inesborrable», van afegir.

Comentaris