IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Felip VI al seu pare, Joan Carles I: «Gràcies per tants anys de servei lleial a Espanya»

El monarca emèrit ha reaparegut en públic per celebrar el seu 80è aniversari

La tierna mirada entre Juan Carlos I y Felipe VI, en una imagen de archivo.
La tendra mirada entre Joan Carles I i Felip VI, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El rei Felip VI ha dedicat aquest dissabte unes sinceres i tendres paraules al seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, durant la celebració de la Pasqua Militar a la qual ha assistit aquest últim, després de celebrar divendres passat el seu 80è aniversari. Felip VI li ha agraït els seus anys de servei «lleial» a Espanya i el seu «exemple» vestint «amb honor» l'uniforme militar «i sempre vetllant per l'excel·lència i el compromís de les Forces Armades amb la democràcia, la llibertat i la seguretat».

El retorn del rei Joan Carles i la reina Sofia ha estat una de les grans notícies de la celebració de la Pasqua Militar que té lloc al Palau Reial de Madrid. El rei Felip VI ha felicitat el seu pare pels 80 anys complerts ahir i s'ha anticipat a l'aniversari de la seva mare, que en farà 80 el proper 2 de novembre. Amb motiu d'aquest aniversari, la Casa Reial va anunciar que tots dos participarien al llarg de tot l'any en diversos actes amb diferents estaments de la societat civil. La Pasqua Militar ha estat el primer, al costat del rei Felip VI i la reina Letizia.

També han assistit a aquest acte de primera línia el president del Govern, Mariano Rajoy; la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal; i el responsable de la cartera d'Interior, Juan Ignacio Zoido. Al costat del Rei Felip i la Reina Letizia, els reis emèrits han presidit junts el besamans de la cúpula militar, encapçalats pel cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, el general Fernando Alejandre, i els caps d'Estat de l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire; a més del director general de la Guàrdia Civil.

En el seu discurs al saló del tron, el monarca ha aprofitat per dirigir unes paraules al seu pare, l'«antic Capità General» de les Forces Armades: «Felicitats Majestat; i gràcies, també, per tants anys de servei lleial a Espanya, pel teu exemple vestint amb honor l'uniforme i sempre vetllant per l'excel·lència i el compromís de les nostres Forces Armades amb la nostra democràcia, la nostra llibertat i la nostra seguretat».


Comentaris

envia el comentari