Fèlix Millet entra amb cadira de rodes a la Ciutat de la Justícia

Fèlix Millet ingressa a la presó de Brians 2 per complir els nou anys i mig de condemna del 'cas Palau'

Daniel Osàcar, extresorer de CDC, també ha entrat al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires aquesta mateixa tarda

Fèlix Millet ja és a la presó. L'expresident del Palau de la Música, de 85 anys, ha ingressat aquesta tarda al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per complir la condemna de nou anys i mig de reclusió pel 'cas Palau'. Millet, ha arribat a la presó a tres quarts de set de la tarda en ambulància, ja que la seva salut és delicada, ha esgotat al màxim el termini que havia donat l'Audiència de Barcelona per executar la sentència.

L'entrada a presó de l'expresident del Palau de la Música ha arribat menys de dues hores després que la de Daniel Osàcar, l'extresorer de CDC, que poc després de les cinc de la tarda ha ingressat a Brians 2. En el seu cas, Osàcar va ser condemnat a tres anys i mig de presó. Cal recordar que el passat dilluns també va entrar en presó Jordi Montull, l'exnúmero de 2 del Palau, condemnat a set anys i mig de presó.

Protocol contra la Covid-19 en l'entrada a presó

Seguint el protocol contra la Covid-19 als centres penitenciaris, els funcionaris de vigilància  han realitzat un primer control de temperatura a Fèlix Millet i a Daniel Osàcar. Després de ser revistats pels professionals sanitaris de la presó, ambdós han quedat ingressats a la infermeria del centre i estaran aïllats de la resta de reclusos durant dues setmanes per evitar contagis.

A partir d'ara, l'equip del centre penitenciari té un termini de cinc dies per avaluar quin tractament penitenciari rebran Millet i Osàcar.  Així mateix, la junta de tractament de la presó té dos mesos per fer una proposta de classificació inicial dels interns, a partir de l’estudi del cas que farà un equip multidisciplinari.

La classificació inicial que es faci podrà ser de primer, segon o tercer grau. Si es decideix que sigui en tercer grau, els reclusos només haurien d'anar a dormir a la presó o a un centre sanitari. Després de la proposta de la junta de tractament de Brians 2, el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima disposarà de dos mesos més per resoldre el cas.