Una dona de 59 anys resulta ferida en caure a la via ferrada de Sant Feliu

Els efectius de salvament la van rescatar amb helicòpter i va ser traslladada fins a l'Hospital de Palamós

Via ferrada Cala de Molí a Sant Feliu de Guíxols
Via ferrada Cala de Molí a Sant Feliu de Guíxols | Cedida

El passat diumenge 9 de setembre una dona, de 59 anys, va caure mentre realitzava la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, i va resultar ferida de poca gravetat. No obstant això, els Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) la van traslladar fins a l'Hospital de Palamós.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 13.30 hores del migdia, quan una dona, que estava realitzant l'activitat per la via ferrada Cala de Molí de Sant Feliu de Guíxols, va caure quan es trobava en el tram anomenat pas de la Prenyada.

Van evacuar la dona amb helicòpter

El 112 va ser alertat per una persona que havia presenciat els fets i ràpidament es van mobilitzar les dotacions adequades per ajudar la dona accidentada. Fins al lloc de la caiguda es van desplaçar els Bombers, juntament amb el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i amb una barca de Salvament Marítim.

Els efectius dels bombers van avaluar la situació i van decidir que el més prudent i ràpid seria estabilitzar-la. Per la qual cosa, doncs, van evacuar la dona fent servir la cistella de la grua de l'helicòpter per portar-la a una zona més accessible per als serveis d'emergències.

A continuació l'ambulància del SEM va traslladar la dona ferida del turmell que s'havia torçat en la caiguda fins a l'Hospital de Palamós, en estat de poca gravetat, per assegurar-se que no s'hagués trencat res.

Vies ferrades, amb seguretat

Segons fonts del cos de salvament, no és el primer cop que malauradament han de rescatar alguna persona accidentada d'alguna via ferrada. En aquest cas, la dona anava ben preparada per dur a terme aquesta activitat en una de les poques vies ferrades del món que transcorren vora el mar.

Per tant, els efectius del GRAE adverteixen queés molt important fer correctament les vies ferrades i estar ben preparat. Per aquesta raó, a través del seu compte de Twitter donen uns consells bàsics de seguretat molt importants per practicar de forma segura les vies ferrades.


Comentaris

envia el comentari