Ferida greu en caure de 20 metres al congost de Collegats, al Pallars Jussà

Es va trencar la roca per la qual estava escalant

L'helicòpter dels Bombers d'Andorra han evacuat l'escaladora que ha caigut de 20 metres al congost de Collegats
L'escaladora que ha caigut de 20 metres al congost de Collegats ha estat evacuada en helicòpter  | Heliand

Durant aquest diumenge 21 d’octubre, una dona ha caigut des d’uns 20 metres d’alçada i ha resultat ferida de gravetat. L’accident ha tingut lloc quan l’accidentada estava escalant per la paret del Pessó, al congost de Collegats que és un pas natural d’uns cinc quilòmetres que uneix el Pallars Jussà i el Sobirà.

Al voltant de les 19.25 hores del vespre d’aquest passat diumenge, els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut un avís on se’ls ha informat que dues persones estaven escalant la paret del Pessó quan una d’elles ha caigut d’una alçada d’uns 20 metres després que la roca per la qual pujava es trenqués. A més a més, la dona s’ha donat uns quants cops contra la paret de la muntanya durant la seva caiguda.

Segons han informat fons dels bombers, fins al lloc de l’accident s’han mobilitzat diverses dotacions, set dels mateixos Bombers de la Generalitat, del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials, GRAE, i dels Pompièrs d’Emergències d’Aran. Un cop han arribat a la zona on estaven els escaladors, els efectius del GRAE han hagut de baixar per la via d’escalada fins a arribar on es trobava l’accidentada. Amb l’ajuda d’un helicòpter dels Bombers d’Andorra han pogut evacuar la dona que estava ferida de gravetat fins a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ja que disposen de vol nocturn.

Des del compte oficial de Protecció Civil han volgut recordar que en cas que alguna persona s’arribi a perdre per la muntanya o té un accident, existeix la ‘My122’, una aplicació de mòbil gratuïta disponible tant per dispositius iOS com per Android, que truca al Servei d’Emergències 112 de Catalunya i els seus efectius podran localitzar la persona ràpidament gràcies al fet que aquesta aplicació els envia les seves coordenades i així la poden rescatar i ajudar.


Comentaris

envia el comentari