Agents dels Mossos d'Esquadra vigilant la platja

Ferida greu una nena de 9 anys després de ser rescatada en una platja de Catalunya

La menor s'estava banyant amb la seva germana en una platja sense vigilància

Nou ofegament a Catalunya. Una menor d'edat, es troba ingressada a l'hospital en estat crític després de ser rescatada juntament amb la seva germana quan s'ofegaven en una platja de l'Alt Empordà. Els fets han tingut lloc aquest dissabte passat. Segons les primeres informacions, les nenes s'estaven banyant en una platja sense vigilància. 

Una nena de 9 anys ha ingressat aquest dissabte en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona després de ser rescatada quan s'ofegava en una platja de Castelló d'Empúries. Segons ha informat Protecció Civil a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la menor s'estava banyant en una platja sense vigilància amb la seva germana de 6 anys. 

Els serveis d'emergències han rebut l'avís dels fets a les 14:20 hores i han activat dues unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter, que ha dut la menor més greu fins a Girona. Els socorristes de les platges veïnes han ajudat al rescat de les dues menors, ja que la germana també ha resultat ferida encara que en estat menys greu.

Imatge del personal sanitari del SEM
La nena es troba ingressada a l'Hospital Trueta de Girona. | Twitter

Dues persones més rescatades

Paral·lelament, dues persones més han hagut de ser rescatades del mar aquest dissabte a Catalunya. La primera és un home de 38 anys que s'ofegava a la platja de la Pineda de Vila-seca, al Tarragonès, i que ha acabat a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona en estat menys greu.

La segona és una dona de 75 anys que ha estat rescatada a Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, on onejava bandera groga, i duta, també en estat menys greu, a l'Hospital de Palamós. En ambdós casos el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat dues unitats.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Dos homes moren ofegats a Catalunya

Dos homes han mort ofegats en piscines particulars aquest dissabte a Catalunya. Segons ha informat Protecció Civil, el primer ofegament ha tingut lloc a Canyelles, al Garraf, on un jove de 20 anys s'ha ofegat en una piscina privada. Així ho va anunciar Protecció Civil a través de les xarxes socials.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís dels fets a les 12:39 hores. Més tard, a les 14:02 hores, han estat alertats que un home de 84 anys s'havia ofegat a Puigcerdà. En ambdós casos s'ha activat un helicòpter i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquests dos, ja són 7 els morts en piscines des del 15 de juny.