Imatge de la bastida ensorrada en Granollers

Un ferit crític i un altre lleu en ensorrar-se una bastida d'un edifici

Els ferits han estat traslladats a diferents hospitals, un en helicòpter i l'altre en ambulància

Fatídic succés el que ha passat a la ciutat de Granollers, al Vallès Oriental. Una estructura col·locada en la façana d'un edifici ha col·lapsat i quatre treballadors han caigut, dos d'ells han quedat atrapats. Els fets han succeït uns minuts després d'un quart de dos del migdia al carrer Miquel Ricomà del municipi barceloní.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 13:21 hores i ràpidament han desplaçat un total de sis dotacions al lloc dels fets. Després que els Bombers els hagin pogut alliberar, un dels treballadors ha estat traslladat en helicòpter fins a l'hospital de Sant Pau en estat crític.

Es desconeixen les causes de l'enfonsament de la bastida

La bastida s'havia col·locat per reformar un habitatge. Els Bombers han revisat els immobles adjacents per descartar possibles afectacions. Per la seva banda, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat sis dotacions, cinc terrestres i un medi aeri. També s'han desplaçat diverses patrulles de la policia del municipi.

Es desconeixen els motius pels quals la bastida ha col·lapsat. Tot apunta que podria estar en males condicions o que alguna de les peces no estigués correctament col·locada.

Els serveis d'emergències han actuat ràpidament

Segons han publicat els Bombers al seu perfil de Twitter: «A Granollers, 6 dotacions Bombers ens mobilitzem pel col·lapse d'una bastida que cobria una façana al c/ Miquel Ricomà (13.21 h) 4 treballadors han resultat afectats per la caiguda de l'estructura, i 2 d'ells han quedat atrapats a sota». 

Amb aquesta informació publicaven una imatge on es pot veure com ha quedat la bastida una vegada ha caigut a terra. A conseqüència d'aquest succés dos dels treballadors han estat traslladats a hospitals. Un en estat crític a l'Hospital Sant Pau de Barcelona i l'altre, que es troba menys greu, s'ha traslladat fins a l'hospital de Granollers.

Posteriorment, els Bombers han publicat: «A Granollers, fem revisió de les finques adjacents a la casa en reformes de c/Miquel Ricomà on la caiguda d'una bastida ha ferit de consideració dos treballadors». Seguit d'això les dotacions s'han retirat.

Tal com ha publicat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM): «Per la caiguda d’una bastida a Granollers, hem atès i traslladat 2 afectats: 1 menys greu a H. de Granollers i 1 en estat crític traslladat amb l’helicòpter a Hospital de Sant Pau. 5 unitats terrestres i 1 helicòpter medicalitzat SEM activats».

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!