Ferit greu un parapentista en xocar amb un altre en ple vol a l'Alt Urgell

Un d'ells ha quedat atrapat i ferit en una zona poc accessible, mentre que l'altre ha pogut baixar pel seu propi peu

Imatge d'un parapent sobrevolant la muntanya
Imatge d'un parapent sobrevolant la muntanya | Cedida
 

El passat dimecres 1 d’agost, a darrera hora de la tarda, va tenir lloc un accident al centre de vol lliure Parapent Organyà, a la comarca de l’Alt Urgell. Dos parapents van xocar entre ells en ple vol mentre sobrevolaven la muntanya Màgica d’Organyà, i com a resultat hi va haver un ferit greu.

Segons la informació donada pels Bombers de la Generalitat, l’ocupant d’un dels parapents va poder baixar de la muntanya pel seu propi peu, en canvi l’altre va quedar atrapat en una zona amb escassa accessibilitat. L’home, que no es podia moure, va haver de ser rescatat per un helicòpter dels GRAE, és a dir, pel Grup de Suport d'Actuacions Especials dels Bombers.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), va enviar dues ambulàncies fins al lloc dels fets i els serveis mèdics van poder atendre al parapentista ferit un cop va ser rescatat pels Bombers, per, posteriorment, ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb diversos traumatismes greus.

Volar en parapent és segur?

Un parapent és una aeronau feta només de tela i cordes, amb la qual és possible envolar-se i aterrar de peu. El que el diferencia d’un paracaigudes és el seu ús: mentre que aquest últim es fa servir després d’una estona de caiguda lliure, el parapent es fa servir per a volar una estona i tan lluny com sigui possible.

Tot i que volar en parapent és un esport de risc, els accidents es poden evitar si se segueixen una sèrie de recomanacions. Per exemple, si és el primer cop que es vola en parapent, assegurar-se que el pilot que t’acompanya és expert i té llicència. Si es vol volar individualment, cal fer uns cursos teòrics i pràctics amb un instructor de vol experimentat per a conèixer tot el que cal saber d’aquest esport.

Mor un veí de Lleida després de patir un accident de muntanya

Fa unes setmanes, un veí de Lleida de 47 anys va morir després de patir un accident de muntanya a Aragó, prop de la localitat de Bielsa. La seva desaparició ja s'havia denunciat abans de trobar el seu cos sense vida. Les seves restes mortals van ser traslladades en helicòpter fins al poble de Boltaña.


Comentaris

envia el comentari