Ferit lleu el pilot d’un planador després de fer un aterratge d’emergència a la Seu d’Urgell

El pilot, amb contusions, va ser traslladat a l'hospital de la Seu d'Urgell

Els Mossos d'Esquadra, al costat del planador instants després de la caiguda
Els Mossos d'Esquadra, al costat del planador instants després de la caiguda | CatalunyaDiari.cat

El pilot d'un planador va resultar ahir a la tarda ferit lleu després de fer un aterratge d'emergència en un prat situat a la Seu d'Urgell. Afortunadament, no es van haver de lamentar altres implicats en l’incident, ja que l’aeronau va caure just al costat d’una via transitada com l'N-260, al quilòmetre 228.

L’avís de l’aterratge forçós es va rebre quan passaven dotze minuts de les sis de la tarda del passat dimarts, 26 de juny. Fins al lloc de l'accident, així mateix, s'hi van desplaçar diversos efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers de la Generalitat i dels serveis mèdics (SEM).

El pilot, traslladat a l’hospital amb diverses contusions

La ràpida intervenció dels equips d’emergència que es van personar a la zona del succés va ser clau per al veloç trasllat del pilot a l’hospital de la Seu d’Urgell. Tot i que aquest no es va fer ferides de gravetat —indiquen que es tracta només de ferides de caràcter lleu— el cert és que l’home va patir diverses contusions.

Com a conseqüència de l'incident, així mateix, tampoc es va produir cap incendi a la zona i, per la qual cosa, la intervenció dels equips desplaçats al punt de l’accident va poder ser molt més ràpida i eficaç.

Dos cotxes dels Mossos, al punt de l'encontre
Dos cotxes dels Mossos, al punt de l'encontre | CatalunyaDiari.cat

 

Participava en el Campionat d'Espanya de Vol a Vela de la Cerdanya

Finalment, el que més va cridar l’atenció de tot plegat és que l’home es trobava en plena participació del Campionat d’Espanya de Vol a Vela de la Cerdanya. Segons ha explicat l'organització, finalment, en veure que l'aparell perdia alçada i que no podia arribar a aterrar a l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell va buscar un punt per aterrar d’emergència.

El que li va provocar les contusions i l’aterratge forçós va ser, segons els responsables, que el planador va topar amb un dels aspersors de l'espai, amb la qual cosa l'aparell s'hauria girat i trencat.

Pla general d'on ha tingut lloc el succés
Pla general d'on ha tingut lloc el succés | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari