Més de 200 ferits en caure una passarel·la després d’un concert a Vigo

Els fets es van produir en el marc del concert d’’O Marisquiño’, i afortunadament l’incident no ha deixat víctimes mortals

Imagen del accidente.
Imatge de l'accident | EFE
 

La caiguda d’una passarel·la de fusta al port de Vigo durant la passada nit ha deixat més de 200 persones ferides, de les quals cinc es troben en estat greu. Els fets van succeir en ple concert d’un festival de música molt conegut a la ciutat i que rep el nom d’‘O Marisquiño’, i van tenir lloc al voltant de la mitjanit.

Segons les primeres informacions, tot apunta que la passarel·la ha col·lapsat a causa del pes de la gran quantitat d’assistents, i finalment ha acabat cedint i ha provocat que algunes persones fins i tot anessin a parar al mar.

 

L’accident no ha deixat cap víctima mortal ni cap persona atrapada sota el pont

Abel Caballero, alcalde de Vigo, ha dut a terme unes declaracions per als mitjans de comunicació on ha confirmat que, segons les dades «provisionals», cinc dels 200 ferits es trobarien en estat greu, malgrat que no hi ha hagut cap víctima moral com a conseqüència de l’accident.

En aquest sentit, el batlle de la ciutat ha explicat que ningú ha quedat atrapat sota el pont esfondrat. Almenys així ho han confirmat els bombers, que han estat els encarregats de dur a terme les comprovacions mitjançant l’ús de càmeres tèrmiques. 

Imagen del lugar de los hechos.
Imatge del lloc dels fets | EFE
 

 

Els ferits ja han estat traslladats als hospitals d’Álvaro Cunqueiro, POVISA, Fátima i Concheiro, a banda del lloc d’atenció continuada. Arran els fets, el Servei d’Emergències 112 de Galícia ha enviat fins al lloc de l’incident un total de sis ambulàncies de suport vital avançat, dos equips de PAC, 10 ambulàncies de suport vital i fins a 25 ambulàncies de suport.

«La impressió apunta a algun tipus d’errada estructural»

Tot apunta que una «errada estructural» podria haver estat el principal motiu de l’esfondrament. Així ho ha confirmat Enrique César López Veiga, el president de l’Autoritat Portuària de Vigo, que ha declarat per a Cadena Ser que «el primer que s’ha de veure és allò que està passant, malgrat que la impressió apunta a algun tipus d’errada estructural, perquè la part superior té fusta, però també té formigó».

Això configuraria el fet més estrany del cas, ja que, com explica López Veiga, «el formigó és molt resistent», de manera que «si estigués ben armat, amb ferro, no és fàcil que passi quelcom així».

López Veiga ha demanat prudència, però ja es busquen responsables

El president de l’Autoritat Portuària ha demanat prudència, ja que s’ha de dur a terme un peritatge de la zona abans de posar-se a buscar possibles culpables. En aquest sentit, ha explicat que «hi ha un acord entre les tres administracions, però el manteniment correspon a l’Ajuntament i les obres són zona franca i les paga el port».

Amb tot, ha expressat que «no m’agrada entrar en aquest tipus de discussions perquè sembla que ens culpéssim els uns als altres». Però López Veiga també ha aprofitat per deixar caure que potser l’organització té part de la responsabilitat, en cas que s’hagués produït un excés d’aforament al festival, encara que «la veritat és que es porta duent a terme molts anys i mai havia passat res».


Comentaris

envia el comentari