Nova festa il·legal a Catalunya: 23 joves, enxampats en un pis a Tarragona

Les actuals restriccions prohibeixen trobades de més de sis persones en espais privats

Una nova festa sense respectar les mesures anticovid ha estat protagonista aquest cap de setmana a Reus. Un altre cop, la Guàrdia Urbana de Reus ha hagut d'actuar mentre se celebrava una festa privada amb multitud de joves a la capital del Baix Camp. 

Segons informen des de la policia reusenca, 23 joves d'entre 20 i 25 anys estaven celebrant una festa en un pis del carrer Ample. Els agents, en rebre l'avís, van anar fins al punt de la festa i van comprovar la celebració de la festa il·legal. 

Per aquest motiu, els agents van identificar els 23 joves que estaven presents en l'habitatge i van denunciar a tots ells per l'incompliment de les mesures anticovid, ja que les actuals restriccions prohibeix trobades de més de 6 persones en espais privats.

Sàmper insinua que voldria seguir a Interior

En un altre ordre de coses, però encara en l'àmbit d'Interior, el conseller en funcions, Miquel Sàmper, ha defensat les mesures sanitàries actuals per una ponderació de les dades epidemiològiques amb el vector econòmic i tenint en compte el «cansament pandèmic». Sàmper ha avançat que el Procicat haurà de reavaluar a partir d'aquest dilluns la situació en base als criteris de salut i reconeix que tot els escenaris estan oberts. Amb tot, diu que intentaran no arribar a les mesures «més dures» i que sempre seran «al màxim de quirúrgiques». «No voldríem sortir de l'empatia amb la societat», ha precisat. Amb tot, ha advertit de la «proliferació» de festes il·legals. Sàmper també ha reconegut que li agradaria acabar els projectes que ha iniciat al capdavant d'Interior a la propera legislatura.

Sàmper s'ha mostrat preocupat per l’augment de festes il·legals —«cada cop n’hi ha més»—, com la d'aquest dissabte al vespre, en què Mossos ha desmantellat una trobada en una casa de lloguer turístic a Begur amb 14 persones. Per ara, el Govern ha cobrat més d'un 12% de multes imposades per incomplir les mesures sanitàries i Sàmper assegura que l'increment de contractacions recents garanteix que es cobrin en la seva totalitat i no caduquin. El titular del Departament d'Interior també espera que l’operació tornada «sigui tan esglaonada com l’operació sortida».


 


Comentaris

envia el comentari