IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es filtra una de les polèmiques declaracions del Guàrdia Civil de ‘La Manada’

Assegurava que no havia pogut tenir una erecció completa i que «ella va gaudir més»

El judici a 'La Manada' està suscitant molta controvèrsia, i no és d'estranyar, tenint en compte l'espinós assumpte: la violació múltiple a una dona durant el Sant Fermí del 2016. Després del testimoniatge de la víctima, qui al llarg de tot el procés va manifestar una coherència absoluta, va sorprendre la polèmica decisió del tribunal d'acceptar com a prova de la defensa l'infirmi d'un detectiu privat.

  

Contràriament, van excloure del procés els missatges i enregistraments previs al moment de la violació, cosa que beneficia enormement a la part acusada. Ara, s'ha donat a conèixer a Twitter, gràcies al periodista esportiu Fonsi Loaiza, un extracte d'una de les declaracions que un membre de 'La Manada', el Guàrdia Civil que justament treballava en casos de violència de gènere.

En les seves pròpies paraules, la transcripció deia el següent: «amb els sons que ella feia i amb la cara que vèiem, ella estava gaudint. Més que jo segur, jo de fet no vaig poder tenir una erecció completa perquè havia begut alcohol». 

Aquestes paraules han generat molta indignació a les xarxes, on els usuaris no donaven crèdit al que escoltaven, i menys encara després d'adonar-se que havien censurat el compte de Fonsi Loaiza. Entre els comentaris al vídeo es poden llegir coses com: «Tant de bo a les dutxes estigui gaudint igual», «no puc escoltar tanta merda», «tranquils, que a la presó ja gaudirà», entre altres.
 

D'altra banda, la quarta sessió del judici per la suposada violació grupal el Sant Fermí de 2016 ha conclòs aquesta tarda, minuts abans de les 19 hores, després de la declaració de quatre policies municipals que van participar en l'extracció dels vídeos que van gravar els acusats amb els seus mòbils.
 

Aquestes declaracions, que han començat entorn de les 17.15 hores, s'han sumat a les realitzades al matí per altres quatre agents de la Policia Municipal i dos testimonis. També estava citada un altre testimoni, la dona que va trobar el mòbil de la jove denunciant, però no ha acudit al judici per trobar-se fora del país.
 

La jornada ha començat amb retard atès que el tribunal ha estat deliberant si obria les sessions al públic, cosa que finalment ha descartat. Sí que s'ha decidit, no obstant això, que les sessions en les quals es presentaran les conclusions finals seran obertes. 

El primer a declarar aquest dijous, entorn de les 12 del migdia, dues hores més tard del previst, ha estat el policia municipal instructor de la causa. Posteriorment han declarat altres tres agents que van participar en el procés d'identificació dels acusats a través de les càmeres en el recorregut del tancament.

Després d'aquests, i alterant l'ordre establert de les declaracions, han declarat dos dels testimonis citats. El primer d'ells ha estat el vigilant de seguretat d'un hotel, en el qual suposadament van intentar entrar els acusats, i, posteriorment, la dona que va obrir la porta del portal on presumptament es va dur a terme la violació. En aquest moment, al voltant de les 14.30 hores, s'ha decretat el recés fins a les 17 hores.
 

La jornada d'avui ha estat la més llarga de les desenvolupades fins al moment en el judici que va començar dilluns passat en la Secció Segona de l'Audiència de Navarra. La sessió s'ha hagut de dividir entre el matí (quatre hores) i la tarda (una hora i mitja) després que, abans que intervinguessin les persones citades a declarar, la sala hagi tingut un debat sobre si el judici si s'havia d'obrir.

Arran que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra emetés aquest dimecres un comunicat per aclarir alguns aspectes sobre un document aportat a la causa, una de les defenses ha demanat explicacions, assenyalant que amb això s'havia trencat el criteri de silenci.
 

En aquest debat, totes les parts han estat d'acord que l'última sessió, on es presentaran les conclusions, sigui a porta oberta. Davant aquesta decisió tan sols s'ha oposat una magistrada, enfront del criteri favorable dels altres dos magistrats que componen el tribunal.

Precisament, aquesta última sessió segurament es divideixi en dos dies, la primera el divendres 24 de novembre, quan presentaran els seus informes finals les acusacions i la fiscalia, i el dilluns 27 de novembre, quan ho faran les defenses.
 

En la sessió d'aquest divendres, la cinquena, es prendrà declaració des de les 10 hores als policies forals que van interpretar els vídeos que van gravar els acusats. També estan citats quatre testimonis i un policia municipal.


Comentaris

envia el comentari