Finalitzen les investigacions pel crim de la Guàrdia Urbana

La jutgessa ha demanat que les parts implicades proposin les penes condemnatòries o absolutòries que considerin oportunes

Rosa Peral i Albert López estan acusats per l'assassinat de Pedro Rodríguez | CatalunyaDiari.cat

El cas de l’assassinat d’un Guàrdia Urbana en mans, suposadament, de la seva parella i l'amant d'ella arriba al final del seu curs. I és que la jutgessa de la instrucció número vuit de Vilanova i la Geltrú ha donat per conclosa la investigació d’aquest crim que es va produir l’any 2017. El cadàver de l’agent Pedro Rodríguez va aparèixer calcinat el mes de maig de fa dos anys, a l’interior del maleter d’un cotxe llençat al pantà de Foix.

La institució ha arribat al seu punt i final i ara només queda celebrar el judici contra els agents de la policia barcelonina imputats: Rosa Peral, parell del difunt, i Albert López, exparella d’ella i suposat amant. La magistrada del cas ha sol·licitat que les parts implicades proposin en un termini de cinc dies les penes condemnatòries o absolutòries que considerin oportunes, segons informa ‘La Vanguardia’.

En aquests sentit, se sap que l’acusació particular de la família de Pedro Rodríguez demanarà una pena d’assassinat per ambdós implicats. El que no es sap encara és quina postura adoptarà la Fiscalia al respecte, ja que podria seguir els passos de l’acusació particular o demanar una condemna per homicidi.

En tot cas, les dues acusacions tenen clar que Rosa Peral i Albert López van actuar en comú per acabar amb la vida de Pedro Rodríguez, però l’estat de carbonització del cadàver va impedir saber com va morir la víctima, el que pot fer variar la decisió final de la Fiscalia.

Els dos acusats mantenien una coartada conjunta sobre els fets i van intentar inculpar un tercer | Xarxes socials

 

Caiguda de la coartada dels dos acusats

Rosa Peral i Albert López haurien matat a Pedro Rodríguez, de 38 anys d’edat, la nit de l’1 al 2 de maig de 2017. Rosa Peral vivia amb la víctima en una urbanització de Cubelles i sembla que, juntament amb López, van matar-lo allà. Després van manipular el mòbil de la víctima, aprofitant que eren agents, perquè el situes a l’habitatge de l’exmarit d’ella, de qui s’estava divorciant i amb el qual tenien disputes pels fills.

En un principi ambdós imputats van mantenir una coartada comuna, però ella va acabar inculpant-lo a ell per evitar ser detinguda per la policia. AL seu torn López va decidir fer el mateix i senyalar a Rosa Peral com a única culpable, acusant-se mútuament. Tot i així cap dels dos ha confessat com van succeir els fets.


Comentaris

envia el comentari