El Fiscal vol que el sospitós del doble crim de Susqueda pagui 480.000 euros de fiança

El Fiscal del cas contempla una possible «evaporació» del patrimoni de Jordi Magentí
Jordi Magentí, accedint al seu domicili d'Anglès amb els Mossos d'Esquadra
Jordi Magentí, accedint al seu domicili d'Anglès amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

El cas del doble crim de Susqueda continua sonant amb força. En aquesta ocasió, doncs, el fiscal ha concretat que vol que el sospitós pel crim de Susqueda, Jordi Magentí Gamell, aboni una fiança total de 480.000 euros per afrontar així les possibles indemnitzacions que hauria de pagar en cas de ser condemnat.

 

En cas de no comptar amb la xifra requerida, així mateix, el fiscal ha sol·licitat que se li embarguin els béns. De fet, segons contempla l'escrit que el fiscal ha presentat al Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, a la penombra hi ha el perill de «pèrdua de patrimoni» de Magentí perquè dona «la pràctica totalitat dels seus ingressos» a la seva parella.

Risc que d’’evasió’ de patrimoni

És el que relata el fiscal en el seu escrit i que s’erigeix com a prova ‘A’ per acabar sol·licitant una fiança de gairebé mig milió d’euros. «Els ingressos se'n van, mes a mes, a Colòmbia i, en cas de condemna, hi haurà una responsabilitat civil a favor de les persones perjudicades que no es podrà cobrir perquè el patrimoni de l'investigat estaria en mans de la seva dona», ha comentat el fiscal Víctor Pillado.

 

En aquest context, i tenint en compte la declaració que va prestar la parella de l’investigat el passat 20 de juny, el fiscal valora «evident» que es pot «evaporar» el patrimoni de Magentí.

 

Imatge de la filla de la dona de Magentí, la dona de Magentí i l'advocada de la defensa arribant als jutjats.
Imatge de la filla de la dona de Magentí, la dona de Magentí i l'advocada de la defensa arribant als jutjats. | CatalunyaDiari.cat

 

 

«És evident, a partir de la declaració de la seva dona, que es pot evaporar el patrimoni de la persona investigada», comenta.

El fiscal al·lega que no es podrien recuperar els diners

«La pràctica totalitat de la pensió de l’investigat se’n va a Colòmbia» ha detallat el mateix fiscal del cas mentre afegia: «No es podran recuperar els diners perquè ja estaran en mans de la seva dona».

 

Per això mateix, segons el fiscal, «només es pot evitar» que els diners marxin a Sud-amèrica, imposant una fiança. Així mateix, si Magentí no contempla abonar o no té els diners, el fiscal demana embargar-li els béns.  Comentaris

envia el comentari