IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El fiscal del crim de Susqueda demana més temps per abordar la investigació

El fiscal del cas encara valora proves «de certa complexitat tècnica» i per això en fa la petició

Magentí, entrant a casa seva
Magentí, entrant a casa seva | CatalunyaDiari.cat

La resolució i el veredicte final del crim de Susqueda aniràn per llargs. Sis mesos semblen no ser suficients per posar punt final a la instrucció del cas i ha estat per això que el fiscal que analitza el succés ha demanat més encara més temps.

El ministeri fiscal ha exposat al jutge del cas que necessita encara més temps en considerar que la demanda de noves diligències —amb informes pericials «de certa complexitat tècnica», segons 'Diari de Girona— pot implicar encara més temps del que es va preveure inicialment. 

  

La investigació no pot «finalitzar en sis mesos»

La raó de la petició del fiscal es deu a l'elevat nombre de diligències que s'han obert recentment sobre el cas. La cerca d'un llistat dels objectes i peces de roba que duien els dos joves el dia de la seva desaparició, per exemple, és una de les proves que han portat al fiscal a sol·licitar més temps. 

Una troballa que podria ser clau, segons el fiscal. A partir d'això es podria saber què ha estat tot allò que ha desaparegut «per l'acció de l'autor dels fets».

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

El fiscal, finalment, també en demana la demora per l'informe de l'estat mental de Jordi Magentí, principal sospitós de la mort dels dos joves. És necessari, de fet, per «l'estat mental en què es trobava la persona investigada en el moment del crim a efectes de possibles circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal».
 

Les pistes sobre l'ubicació de l'arma del crim, clau de la demora

L'empresa Falcon High Tech, especialitzada en rastrejos en el camp de la geofísica d'alta tecnologia, va ajudar els Mossos d'Esquadra el passat 3 d'abril a rastrejar el pantà de Susqueda a la recerca de l'arma amb la qual Jordi Magentí hauria matat la parella del Maresme. I el resultat va ser tot un èxit i, per això mateix, el fiscal en demana també la demora de la investigació.

Diverses embarcacions de la Unitat Aquàtica dels Mossos van arrossegar un gradiòmetre de protons, un objecte llençat per una corda des de la barca, que es va desplaçar a uns 25 metres de profunditat per tal de detectar possibles anomalies electromagnètiques.

El dispositiu, finalment, va intentar detectar objectes que tinguessin la mateixa senyal magnètica, i quan ho va fer va enviar un senyal a un processador situat a la barca que va marcar diversos punts on es podrien trobar l'arma i la motxilla.
 


Comentaris

envia el comentari