El fiscal del cas Nóos creu que hi ha una «probabilitat molt alta» que Urdangarin entri a la presó el 2018

Espera que «els raonaments i els arguments exposats en el recurs de cassació s'admetin» encara que «en tot cas respectarem el que digui el Tribunal Suprem»
Iñaki Urdangarin durant el juici del cas Nóos | Cedida

 

Sembla que el 2018 tampoc serà un bon any per a Iñaki Urdangarín. Durant la tarda d'aquest dimecres, 13 de desembre, s'han donat a conèixer les últimes declaracions de Pedro Horrach, el fiscal del 'cas Nóos', i tot apunta que l'ex duc de Palma és ara més a prop de la presó. «En funció del resultat de la sentència en primera instància, és una probabilitat molt alta», ha assegurat després de ser preguntat per aquest tema.

Assegura que respectarà la decisió del Tribunal Suprem

Així s'ha pronunciat aquest dimecres en declaracions als mitjans abans d'impartir a València la conferència 'La investigación de la corrupción', un acte presentat pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Cooperació i Participació, Manuel Alcaraz.

En aquesta línia, pel que fa a les expectatives que té sobre la sentència que emetrà el Tribunal Suprem, i del recurs presentat per la defensa d'Urdangarin que demana la seva absolució, espera que «els raonaments i els arguments exposats en el recurs de cassació s'admetin a tràmit» tot i que «en tot cas respectarem el que digui el Suprem».

Sobre la posada en llibertat d'Urdangarin

El fiscal també ha estat preguntat per les decisions de diferents jutjats, que en un cas han decretat presó incondicional per als exconsellers cessats de la Generalitat de Catalunya i, en canvi, no ha seguit el mateix creiteri per a Urdangarin. «Vaig sol·licitar en el seu moment la presó preventiva, mentre es tramitava el recurs de cassació. La Sala va entendre que no hi havia motius suficients perquè estigués a la presó preventiva i que el criteri més adequat era la llibertat provisional mentre es tramitava el recurs de cassació, i així es va acatar», ha assegurat.

Per la seva banda, Iñaki va demanar al Suprem la seva absolució en el cas Nóos, al·legant que va actuar únicament com «un mediador sense coneixements de Dret d'Administratiu» per aconseguir, amb els seus «contactes esportius i institucionals», que Balears celebrés uns fòrums sobre turisme i esport o patrocinés «al millor equip del món de ciclisme».

Comentaris