El fiscal demana interrogar a Colòmbia la parella de Jordi Magentí, clau per saber què va passar al pantà de Susqueda

La Fiscalia demana que els Mossos també la convidin a venir a Catalunya per declarar davant del jutge que porta el cas a Santa Coloma de Farners

Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets.
Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets. | CatalunyaDiari.cat

Totes les declaracions són importants per vestir l'acusació contra Jordi Magentí, ara per ara, l'únic sospitós de l'assassinat de dos joves al pantà de Susqueda l'estiu de 2017. D'ençà que els Mossos d'Esquadra el van detenir que està en presó provisional. Ara el fiscal que porta el cas ha demanat al jutge que es practiquin més diligències per ajudar a esclarir com presumptament va matar al Marc i la Paula el 24 d'agost.

Els Mossos hauran d'anar a Colòmbia a interrogar Nancy Londoño

Una de les declaracions que ara el fiscal, Víctor Pillado, ha demanat és la de la parella de Jordi Magentí. Nancy Londoño es troba ara mateix a Colòmbia, va marxar pocs dies després de la data de l'assassinat dels dos joves. Des de la fiscalia es demana que els Mossos d'Esquadra es desplacin fins aquest país per prendre declaració, en comissió rogatòria, a la parella de Magentí, tal com avança El Punt.

El fiscal també demana que el jutge ordeni als Mossos que la policia es facin amb objectes que puguin tenir interès amb la investigació i que intentin portar fins a Catalunya a la dona. Si no hi accedeix, com que no se la vol detenir ni imputar, ni demanar-ne l'extradició, que es prepari tot per poder fer que el jutge que porta el cas l'interrogui per videoconferència.

El fiscal creu que les declaracions i el relat dels fets que faci la parella de Magentí poden ser claus per seguir amb la investigació i esclarir com van morir els dos joves. Es creu que l'home va anar amb la seva dona al pantà l'endemà dels fets, el 25 d'agost, per tenir coartada.La va deixar pescant en una zona, per deixar-se veure, i ell es va moure fins al punt on hi havia el cotxe de la parella per poder-lo enfonsar.

El fiscal demana més proves: on va disparar i on era el cotxe

Per tal de saber on van aparcar l'Opel Zafira i on van ser assassinats, el fiscal del cas demana al jutge que ordeni noves diligències. Entre d'altres, ha demanat que es ressegueixin les rutes que podria haver fet Magentí a peu des d'on va anar a pescar amb la seva parella per cronometrar fins on va poder arribar i saber en quin punt podria estar el cotxe. Igual passa amb els trets que van matar els dos joves. Encara no s'ha pogut aclarir des d'on es van disparar.

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

El fiscal demana que els Mossos facin noves proves de so i provin si des de la platja on van anar pescar amb la seva parella els trets també els haguessin sentit els testimonis que aquell dia van sentir els dos trets.

Jordi Magentí volia marxar cap a Colòmbia

Magentí va ser detingut el passat 26 de febrer pels Mossos d'Esquadra. L'home, que fins al moment ha negat sempre els fets, fins i tot va intentar acusar el seu fill de l'assassinat. Els investigadors de la policia catalana van punxar el telèfon de Magentí i tot i que no tenen cap confessió, sí que van enganxar alguna conversa amb el seu fill i van saber que podria marxar cap a Colòmbia, i va ser quan es va decidir detenir-lo per evitar que s'escapés.


Comentaris

envia el comentari