La Fiscalia belga demana més informació sobre l'euroordre dictada contra Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig

A més, ha decidit ajornar la vista fins al pròxim 16 de maig
El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig | CCMA

 

La Fiscalia belga ha demanat més informació sobre l'euroordre emesa contra els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, i ha decidit ajornar la vista fins al pròxim 16 de maig. Els tres han comparegut aquest dimecres al matí durant poc més d'un quart d'hora davant del tribunal belga de primera instància, que és qui ha de decidir sobre les ordres de detenció i extradició emeses per Pablo Llarena. 

Comín, únic processat per rebel·lió

Recordem que, tant Meritxell Serret com Toni Comín i Lluís Puig van ser posats en llibertat amb mesures cautelars per la Justícia belga, ara fa dues setmanes. Cap d'ells ha decidit abandonar des de llavors Bèlgica, i és que, de fet, estan obligats a posar-se a disposició de les autoritats belgues cada vegada que siguin requerits. Cal dir també que, dels tres, l'exconseller de Salut, Toni Comín, és l'únic que està processat per un delicte de rebel·lió, i un delicte de malversació de cabals públics. Seguirà ampliació. 

Res a veure amb l'anterior euroordre

En el moment de deixarlos en llibertat, la Fiscalia belga va concretar que aquesta euroordre no tenia res a veure amb l'anterior del novembre del 2017 i que, per tant, el procediment començava de zero. Aleshores, el jutge Llarena va decidir retirar-la en considerar que els investigats semblaven haver mostrat la seva intenció de tornar a Espanya amb la finalitat de prendre possessió i exercir uns càrrecs electes. 

 

No obstant això, els consellers cessats es van quedar a Bèlgica i mesos més tard es va dictar una nova euroordre. L’advocat de la defensa, Paul Bekaert, ha confirmat que el jutge instructor és el mateix que en l’anterior procediment judicial però no ha volgut valorar si aquest fet és o no un «avantatge».